Evropski desničari promenili ime

Grupa evropskih desničarskih i populističkih partija u Evropskom parlamentu menja svoj brend i odsad će se zvati „Identitet i demokratija".

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

23:10

Evropski desničari promenili ime
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Međutim, primećuje AP, savez, koji ima 73 poslanika u Evropskom parlamentu, većinom čine stara lica, dok politika mahom ostaje ista.

Kako precizira briselski portal „Politiko“, među članicama „Identiteta i demokratije“ su parlamentarna grupa „Evropa nacija i sloboda“, koju čine „Liga“ Matea Salvinija i „Nacionalno okupljanje“ Marin le Pen, kao i druge evroskeptične stranke, uključujući „Alternativu za Nemačku“.

„Stvari moraju da se promene, jer glasači to zahtevaju“, rekla je Le Penova, preneo je Tanjug.

Za predsedavajućeg novog saveza izabran je Marko Cani iz „Lige“, dok će Nikolas Bej iz „Nacionalnog okupljanja“ biti njegov zamenik, najavio je poslanik „Nacionalnog okupljanja“ Tijeri Marijani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: