SzS se obratio Ustavnom sudu zbog lokalnih izbora

Predstavnici Saveza za Srbiju predali su Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora.

Izvor: Beta

Petak, 09.11.2018.

13:57

SzS se obratio Ustavnom sudu zbog lokalnih izbora
Screenshot

Vanredni lokalni izbori raspisani su u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac.

Takođe su zatražili od suda da do donošenja konačne odluke naredi obustavljanje svih predizbornih radnji u tim mestima.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je za 16. decembar izbore za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac.

Član pravnog tima Saveza za Srbiju Savo Pilipović je ispred sedišta Ustavnog suda u Beogradu rekao novinarima da su odlukom o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora u te tri opštine, prekršeni Član 12. Ustava Srbije i Član 85. Zakona o lokalnim samoupravama.

"Zahtevamo od Ustavnog suda da do donošenja konačne odluke donese naredbu o obustavljanju svih predizbornih radnji u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac", rekao je Pilipović, dodavši da ne očekuje da će se Ustavni sud izjasniti o inicijativi Saveza za Srbiju pre održavanja izbora u te tri opštine.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić rekao je da je cilj te inicijative da zaštiti građane od nepotrebnih troškova organizovanja vanrednih lokalnih izbora.

Ćirić je potvrdio da će Savez za Srbiju nastupiti na lokalnim izborima u Lučanima jer su, kako je rekao, "redovno" raspisani dok je iz tog opozicionog bloka ranije najavljeno da neće učestvovati na lokalnim izborima u Kuli, Kladovu i Doljevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: