Novosti: Šta je Putin rekao Vučiću o NATO

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom susreta u Moskvi da su mnogi govorili da Vučić tajno uvodi Srbiju u NATO.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

23:09

Novosti: Šta je Putin rekao Vučiću o NATO
Foto: Tanjug/AP

To pišu "Večernje novosti" u izdanju za petak i dodaju da je Putin rekao još i da su kasnije ti isti koji su govorili o Vučiću učlanili svoje države u Alijansu, i da je jedino srpski predsednik održao reč i to nije uradio.

U tekstu se navodi da će lider Rusije nedvosmisleno podržati Srbiju i Vučića lično u diplomatskoj borbi za Kosovo i Metohiju, ali i kod svih ostalih tema ključnih za bezbednost regiona.

Kako navode "Novosti", sa ovom kapitalnom garancijom predsednik Srbije se vratio iz Moskve, gde mu je ukazana velika čast i gostoprimstvo i dat jasan i odlučan signal: za Rusiju je naša zemlja ključna u ovom delu Evrope.

O otvorenom odnosu dvojice državnika najbolje svedoči i iskreno priznanje koje je, tokom neformalnih razgovora, predsednik najveće države sveta izneo Vučiću u vezi sa NATO, piše list.

Posle susreta u Kremlju jasno je da će Moskva aktivno paratiti rezultate razgovora Beograda i Prištine i uticaj različitih međunarodnih faktora na dijalog, u prvom redu sponzora nezavisnosti Kosova, navodi se u tekstu uz konstataciju da je bez saglasnosti Rusije i Srbije nemoguće doći do pravednog rešenja za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: