"Izbori pokazali – car nema odelo, EU uništava nadu ljudi"

Lider druge najjače stranke nakon italijanskih parlamentanih izbora, desničarske Lige severa Mateo Salvini, kaže da EU "uništava" pravo građana da se nadaju.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

16:57

Getty images

Prošlonedeljni izbori pokazali su da car nema odelo, rekao je Salvini novinarima u Evropskom parlamentu.

"Evropska politika nam je oduzela pravo na budućnost i nadu", dodao je on, preneo je Rojters.

Salvini je rekao da će u slučaju da on bude predvodio vladu njegovi prioriteti biti ponovno pregovaranje o različitim sporazumima, uključujući budžetske restrikcije, bankarske i trgovinske ugvore.

On se posebno osvrnuo na uvođenje evra kao zajednicke valute istakavši da je Evropska zajednica bila jedna stvar, zajednica jednakih, a da Evropska unija ukida i uništava pravo građana da se nadaju.

"Mi ponovo izgrađujemo evropski san. Mislim da ga ruše ljudi koji sede u Evropskoj komisiji ovog trenutka", rekao je Salvini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: