Svet 14

16.03.2024.

13:54

Krenuli na Rusiju; Potpuno uništenje, likvidirani vojnici

Ruska vojska zaustavila je pokušaje diverzantskih grupa Oružanih snaga Ukrajine iz Sumske oblasti da prodru na teritoriju Ruske Federacije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Krenuli na Rusiju; Potpuno uništenje, likvidirani vojnici
Profimedia

Podeli:

"Napadi su odbijeni i pokušaji prodora na teritoriju Ruske Federacije diverzantskih i izviđačkih grupa ukrajinskih militanata iz naselja Popovka u Sumskoj oblasti, kao i u pravcu naselja Spodarjušino i Kozinka, u Belgorodskoj oblasti", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su u regionima Ukrajine koji se graniče sa Belgorodskom i Kurskom oblašću, ruske jedinice nanele "sveobuhvatnu štetu ljudstvu i tehnici“.

"Kao rezultat vazdušnih udara i artiljerijske vatre, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su do 30 vojnika, tri tenka, dva borbena oklopna vozila, borbeno vozilo MLRS češke proizvodnje Vampir i borbeno vozilo Grad MLRS", navodi se u saopštenju Ministarstva.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: