Svet 1

24.05.2024.

21:04

Lavrov: Već nas gađate

Oružje iz SAD i drugih zapadnih zemalja, koje se isporučuje Kijevu, već gađa civilne ciljeve na ruskoj teritoriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: rt.rs

Lavrov: Već nas gađate
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

"Američko oružje se već koristi protiv raznih ciljeva van zone sukoba. Polazimo od toga da američko i drugo zapadno oružje gađa ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, pre svega, civilnu infrastrukturu i stambena naselja", kazao je Lavrov novinaru Pavlu Zarubinu.

Šef ruske diplomatije je ocenio da su trikovi pokušaji Amerikanaca da daju neke "umirujuće izjave" za svoje javno mnjenje ili za NATO članice, ili da pokažu da odluka još nije doneta.

Govoreći o savezu Rusije i Belorusije, Lavrov je rekao da su one dve posebne države ali da imaju i Saveznu državu, koja je najviši nivo integracije ne samo na postsovjetskom prostoru već i u drugim regionima sveta.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da u nemoćnom besu zbog sopstvenih vojnih neuspeha, kijevski režim nastavlja da se sveti Rusiji izvodeći terorističke napade na njene stanovnike i civilne ciljeve, a da banderovce ništa ne zaustavlja.

Naime, ona je napomenula da Kijev ima za cilj da uništi sve – da ubije što više nevinih i nenaoružanih, žena, dece i staraca, a za to koristi zapadno oružje, uključujući američke rakete ATACMS, HARM i britansko-francuski "storm šedou".

"U Vašingtonu, Londonu i drugim zapadnim prestonicama, kukavički izjavljuju da nisu umešani u teror koji je pokrenuo Vladimir Zelenski protiv civilnog stanovništva Rusije. Ali njihove kijevske marionete ne kriju odakle dolaze obaveštajni podaci i satelitski snimci, ko sprema odgovarajuće napade i daje zeleno svetlo za njihovu realizaciju", kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

12 min

Podeli: