Srbija 5

25.05.2024.

17:43

Rešava se decenijski problem: Vučević i Vesić obišli radove FOTO

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bezdan u Somboru.

Izvor: B92.net

Rešava se decenijski problem: Vučević i Vesić obišli radove FOTO
Predrag Mitić

Podeli:

Tom prilikom Vučević je rekao da je najvažnije da su građani Bezdana zadovoljni jer je rešen njihov decenijski problem.

"Dobiće infrastrukturu koju treba da imaju. Idemo u pravcu da život bude bolji. Dugo godina i decenija, Sombor je bio skrajnut što je nepravedno. Danas se menja kompletan ambijent ovog grada i ono što je bitno da radimo i što je i u fokusu ministra Vesića jeste rekonstrukcija pruga, a Sombor nam je tu čvorište i tačka spajanja i prema Subotici i prema Vrbasu", kazao je Vučević.

Predrag Mitić

Ministar Vesić rekao je da će Sombor imati više od 400 kilometara kanalizacione mreže što znači da će 90 odsto teritorije tog grada biti pokriveno kanalizacijom.

Vesić je istakao da izgradnja kanalizacije u Somboru, u okviru projekta "Čista Srbija", dobro napreduje i naveo da taj grad trenutno ima 140 kilometara kanalizacione mreže, a da se sada radi 260 kilometara.

"Radili smo Stanišićevo, počeli smo da radimo sada kanalizaciju u Bezdanu a krenućemo uskoro da radimo i sam Sombor, kao i tri postrojenja za preradu otpadnih voda", rekao je Vesić i dodao da će sve otpadne vode biti prerađivane i u čistom obliku vraćene u prirodu što je "civilizacijski iskorak".

Govoreći o infrastrukturnim projektima u ovom kraju Srbije, ministar je pomenuo i izgradnju brze saobraćajnice "Smajli" koja je suštinski najznačajnija za Sombor.

Predrag Mitić

Vesić je naveo da su u toku pripremni radovi i da će do kraja 2026. godine biti završena prva deonica te saobraćajnice, od Bačkog Brega do Kljajićeva.

Osim toga, dodao je da je završen projekat rekonstrukcije pruge Sombor-Vrbas koja će, kako je rekao, biti rekonstruisana za brzinu od 120 kilometara na sat.

Vesić je naveo da se radi na rekonstrukciji pruge Subotica-Sombor-Bogojevo-Sajlovo-Novi Sad što znači da će Sombor biti vezan na brzu prugu koja će biti završena do kraja ove godine.

Takođe, naveo je da će se raditi i rekonstrukcija puta Sombor-Kula dužine skoro 40 kilometara.

Vesić je rekao da je to samo deo onoga što će se raditi u ovom kraju i istakao da je to sve zahvaljujući politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade na čelu sa premijerom Milošem Vučevićem gde se zajednički radi sa pokrajinom i gradovima kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život.

"Sombor je jedan od gradova čiji stanovnici mogu da kažu da su puno dobili i da se Srbija konačno okrenula ka ovom gradu koji je dugo bio u zapećku", rekao je Vesić.

Ambasador Kine u Srbiju Li Ming rekao je da je narod prioritet svakog razvoja.

"Moje prisustvo ovde pokazuje našu ideju. Srpska vlada je najavila ogroman plan čiste Srbije i Kina je spremna da učestvuje u ovom planu. Poverenje koje smo dobili, za nas je i dužnost", rekao je ambasador Li.

Vesić i Vučević su ranije danas obišli i radove na pruzi prema graničnom prelazu Kelebija.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

16 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: