Nova vest
close

Rusija

Pratite najnovije vesti iz Rusije – aktuelnosti iz politike, ekonomije, međunarodnih odnosa i sukoba. Informacije o odnosima Rusije i Amerike, izveštaji sa terena i važne izjave zvaničnika, ažurirani iz minuta u minut.

Svet

Drama u Crnom moru: Napad dronovima VIDEO

Tri naftna tankera kojima upravljaju grčke kompanije napadnuta su dronovima u Crnom moru dok su plovila ka terminalu Konzorcijuma Kaspijskog naftovoda (CPC) kod obale Rusije, javio je Rojters pozivajući se na izvore.

16:45

13.1.2026.

5 h

Svet

Koliko ustvari ima "Putina"? VIDEO

Bivši šef britanske obaveštajne službe MI6 Ričard Dirlav kaže da je siguran da ruski predsednik Vladimir Putin u nekim javnim prilikama koristi dvojnike kako bi smanjio rizik od atentata.

11:20

13.1.2026.

10 h

Svet

"Početak kraja Vladimira Vladimiroviča Putina"

Kako Rusija dublje prodire u Ukrajinu, globalna mreža saveznika koju je Putin gradio dve decenije počinje da se raspada – stavljena je na ozbiljan test zbog neočekivano agresivne politike američkog predsednika Donalda Trampa.

9:28

13.1.2026.

12 h

Svet

Rusija ostavila Madura na cedilu

Napredni ruski protivvazdušni sistemi koje je Venecuela godinama predstavljala kao ključnu odbranu od američke intervencije pokazali su se gotovo nefunkcionalnim tokom nedavne američke vojne operacije, piše Njujork tajms.

20:43

12.1.2026.

1 d

Svet

"Bez mene bi Rusija već zauzela celu Ukrajinu"

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da bi Rusija zauzela celu Ukrajinu da on nije čelu SAD, dodajući da ta zemlja u okviru NATO-a vidi pre svega Sjedinjene Države kao ključnog protivnika.

14:59

12.1.2026.

1 d

Svet

"Kraj rata 2026. – ne"

Bivši ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da bi primirje moglo biti moguće 2026. godine, ali da se rat sa Rusijom neće završiti.

14:21

12.1.2026.

1 d

Svet

"Ja sam jedini adut koji on ima"

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u intervjuu za Njujork Tajms da je on jedini adut koji Volodimir Zelenski ima kako bi se rat u Ukrajini završio.

14:11

12.1.2026.

1 d

Otkriven projekat Nightfall

Gađaće Moskvu? FOTO

Ukrajina bi uskoro mogla da dobije novu balističku raketu s kojom bi dosezala ciljeve čak u Moskvi.

13:04

12.1.2026.

1 d

Svet

Loše je krenulo, Putine

Umorni od ruskog rata protiv Ukrajine, saveznici Kremlja i oligarsi bliski njemu mogli bi da izvrše pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina i primoraju ga da sedne za pregovarački sto, piše Volstrit džurnal.

12:49

12.1.2026.

1 d

Izdvajamo

Tehnopolis

SAD zapretile Velikoj Britaniji

Sjedinjene Američke Države upozorile su britanske vlasti nakon što je regulator Ofcom pokrenuo istragu protiv društvene mreže X, u vlasništvu Ilona Maska, zbog AI alata Grok.

14:00

13.1.2026.

8 h

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Latest Novo Sport Sport b92 Video Video Menu Menu