Svet 0

04.03.2024.

18:10

Rumusnki pilot "Crveni otkrio: Ovo je glavna razlika između F-16 i MiG-21

Prva grupa od sedam pilota rumunskog vazduhoplovstva završila je obuku u Međunarodnom centru za obuku u 86. bazi vazduhoplovstva.

Izvor: bulgarianmilitary

Rumusnki pilot "Crveni otkrio: Ovo je glavna razlika između F-16 i MiG-21
Profimedia

Podeli:

Ovo je glavna vest jer označava njihov prelazak na borbene avione F-16 sa samopouzdanjem. Pre toga, ovi piloti su upravljali MiG-21 LanceR, avionom koji je rumunsko vazduhoplovstvo povuklo u penziju u maju 2023. godine.

U želji da razumemo njihova iskustva sa prelaskom na F-16, zamolili smo ove pilote da podele svoja razmišljanja. Odgovori koje smo dobili, prema rumunskim izvorima, zadivljujuće su pronicljivi, prenosi bulgarianmilitary.

Rumunski televizijski kanal je emitovao intervju sa pilotom kodnog imena "Crveni", koji je nedavno prešao na F-16. Na pitanje o uočljivim razlikama između dva aviona, "Crveni" je naveo da je u pogledu avionike kontrast minimalan. Glavne razlike su bile pretežno u aerodinamičkim osobinama aviona.

"Prelazak na F-16 je bio prilično gladak u pogledu avionike. F-16 je u suštini svestraniji i efikasniji avion, koji se može pohvaliti sa nekoliko naprednihih sistema. Međutim, ono što se zaista isticaklo za nas pilote je dinamika snage aviona i mehanika leta“, elaborirao je rumunski pilot "Crveni".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: