Svet 0

01.03.2024.

13:18

Putin: Kao što sam već rekao i kao što znamo...

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva ne planira slanje nuklearnog oružja u svemir.

Izvor: Tanjug, Sputnjik

Putin: Kao što sam već rekao i kao što znamo...
Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

On je, u ruskom Savetu bezbednosti, istakao da neutralizacija pretnji u svemiru uvek mora biti prioritet za tu zemlju, javili su ruski mediji.

"Već smo razmotrili dezinformacije sa Zapada povodom navodnih naših planova o razmeštanju nuklearnog oružja u kosmosu. Kažem navodnih, jer takve planove, kao što sam već rekao, i kao što znamo, nemamo", rekao je Putin.

Neidentifikovani izvori u SAD tvrde da Rusija razvoj svemirskog antisatelitskog nuklearnog oružja, a Putin je naglasio da se protivi nuklearnom oružju u svemiru.

Moskva je odlučno demantovala tvrdnje SAD, prenosi Rojters.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: