Politika 3

14.05.2024.

19:10

Mediji: Savo Manojlović, "dečko s Kosova" se ovako busa u grudi, a u stvari...

Savo Manojlović, lider pokreta Kreni-promeni, ne propušta da naglasi da je poreklom sa Kosova i Metohije, piše list Alo.

Izvor: Alo.rs

Mediji: Savo Manojlović, "dečko s Kosova" se ovako busa u grudi, a u stvari...
Amir Hamzagic/ATAImages

Podeli:

"Kad god je tamo odlazio, jer njemu Aljbin Kurti ne zabranjuje ulaz kao srpskim zvaničnicima i patrijarhu Porfiriju i vladikama SPC, kačio je na mreže slike ispred raznih prepoznatljivih objekata, uglavnom vezanih za srpsku duhovnost i kulturu na KiM, uz prigodne, dobro osmišljene poruke", navodi Alo na svom sajtu.

"Da ne prepričavamo sve što je agenda jednog od opozicionih lidera, pozabavimo se pobliže time šta, kako i koliko Savo Manojlović, dečko iz Prištine, kako se predstavlja, radi za Srbe sa Kosova i Metohije. Za one koji su, za razliku od njega, tamo ostali i opstaju uprkos bezočnom i brutalnom teroru prištinskih vlasti, predvođenih Kurtijem, kojem je jedini cilj da što više (i što brže) naših sunarodnika protera iz južne pokrajine", zaključuje Alo.

"Dakle, šta Manojlović radi za Srbe na Kosovu? Nažalost, odgovor na ovo pitanje čak ne može da bude reč ništa, jer se, u stvari, ispostavlja da on radi protiv njih i njihovog opstanka", nastavlja Alo.

List podseća na nedavnu tvrdnju Manojlovića da je "pitanje kanalizacije važnije od Srebrenice i Kosova". "Pitanje kanalizacije važnije je od Srebrenice i Kosova". Gostujući u jednom TV formatu, na kanalu čiji je vlasnik Dragan Šolak, Savo Manojlović je, naime, poručio da neće da troši vreme na pitanja i odgovore o Kosovu i Metohiji i Srebrenici, ističe Alo.

"Sledeće na šta treba da trošimo vreme jesu opet pitanja na koja sam već sto puta odgovarao, pitanje o Srebrenici, Kosovu...", rekao je Manojlović i ostavio bez teksta čak i Šolakovog voditelja, što po ovim temama svakako nije lako. 

List zatim analizira stav Manojlovića prema lažnoj državi Kosovo a taj stav je, kako se ističe, isto onaj kakav imaju oni koji finansiraju Manojlovića i njegov pokret, kao i pojedine organizacije sa kojima je prikriveno, preko svojih najbližih saradnika, povezan.

"Na primer, Rokfelerova fondacija, za koju je i sam priznao da mu je uplaćivala novac, otvoreno, nedvosmisleno i direktno podržava na sve moguće načine, pa i finansijske, projekat lažne države Kosovo. Ni to nije tajna, međutim, enigma je kako Savo Manojlović, kada ode na KiM, može da pogleda u oči svojim sunarodnicima Srbima, znajući od koga uzima pare i šta taj neko ko ga plaća radi protiv njih. Istinu je, uostalom, još davno napisao Njegoš i ta istina, očigledno, kao vreme prolazi sve više postaje aktuelna: 'Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka'", piše Alo.

Pominju i Manojlovićeve bliske veze sa čitavim nizom NVO koje su finansirane od najraznoraznijih fondova, fondacija, pa i samih zapadnih država. Među njima se izdvajaju Građanske inicijative, organizacija sa kojom je Manojlović blisko sarađivao na više projekata. Ta organizacija otvoreni je promoter i zagovornik nezavisnog Kosova, a potpisnik je, zajedno sa još nekoliko tzv. organizacija civilnog društva, inicijative da Srbija podrži sramnu rezoluciju o Srebrenici, čije se usvajanje sprema u Generalnoj skupštini UN, zaključuje Alo.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: