Servisne informacije 4

28.05.2024.

17:18

Uvedena nova ekspres linija u beogradskom javnom prevozu

Nova ekspres linija javnog prevoza 610 E počinje da radi danas na relaciji Novi Beograd (Blok 70) preko Surčina do Jakova, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: B92.net

Uvedena nova ekspres linija u beogradskom javnom prevozu
Beoinfo

Podeli:

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin, na deonici od kružne raskrsnice s Vojvođanskom ulicom, preko Dr Ivana Ribara i saobraćajnice T-6 do petlje "Surčin jug", otvorena je 1. aprila 2023. godine, saopštava Beoinfo.

Saobraćajnica je projektovana za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas i od uspostavljanja saobraćaja predstavlja najkraću i najbržu veza ovog dela Beograda, posebno Zemuna sa auto-putem "Miloš Veliki", kao i opštine Surčin sa centrom grada.

Sekretarijat za javni prevoz je do sada razmatrao više različitih zahteva da se na relaciji između dve gradske opštine – Novog Beograda i Surčina uspostavi nova ekspres linija javnog gradskog prevoza koja bi činila najbržu prevoznu uslugu na navedenoj relaciji.

Upravo iz navedenih razloga odlučeno je da nova linija koristi petlju "Surčin 1" na teritoriji opštine Surčin  i preko prilaznog puta i Trga Zorana Đinđića saobraća do centra opštine, odakle nastavlja dalje sve do terminusa u Jakovu. Na navedeni način, korišćenje i presedanje na novu ekspres liniju biće omogućeno korisnicima iz svih delova Surčina, kao i iz pravca Progara, Petrovčića i Dobanovaca.

Na liniji će raditi tri vozila sa intervalom nailaska od 30 minuta.

Pojačana linija 306

Linija javnog prevoza broj 306 (Ustanička–Leštane) na zahtev građana i predlog Opštine Grocka od danas je pojačana dodatnim vozilom na liniji, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Na navedeni način interval nailaska vozila na liniji je znatno popravljen, posebno u vršnim intervalima kada, umesto na 40 minuta, vozila sada saobraćaju na 26 do 27 minuta.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: