Društvo 0

28.05.2024.

18:54

Nova zgrada s terminalima na Niškom aerodromu uskoro otvara vrata

Pri kraju je izgradnja nove zgrade s terminalima na Niškom aerodromu.

Izvor: TV Zona plus

Nova zgrada s terminalima na Niškom aerodromu uskoro otvara vrata
DjordjeM / Shutterstock.com

Podeli:

Uređuje se i prostor ispred nove zgrade, koja bi trebalo da bude otvorena već u julu. Proširenjem kapaciteta Niški aerodrom moći će da primi milion i po putnika, prenosi TV Zona plus.

"U toku su i radovi na formiranju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Svi aerodromi koji imaju preko 600.000 putnika su u obavezi da imaju ambulantu", kaže direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković.

Prostor će biti podeljen na dva dela – ulazni i odlazni, koji će biti ograđeni parkom. Biće zasađena trava, postavljeni sistemi za navodnjavanje i klupe, a prostor će dobiti novih 100 sadnica.

Niš postaje važno putničko čvorište

Nova zgrada s terminalima nalazi se pored postojeće, koja će biti srušena.

"Ovaj deo koji je završen biće za odlazne putnike, dolazni će u ovom trenutku ostati u staroj zgradi do rušenja. Vidite da se rade nove saobraćajnice. Urediće se novi parking-prostor za 500 automobila, plus prostor za rentakar, plus za zaposlene. Kompletno nova vodovodna mreža, kanalizaciona. Novo priključno postrojenje za struju", kaže Zdravković.

Nova zgrada predviđena je za milion i po putnika. U izradi su šalteri za prijavu i registraciju, njih deset, a biće pet šaltera za samostalno čekiranje, bez kontakta s operaterima.

Nova zgrada imaće osam šaltera za pasošku i carinsku kontrolu. Objekat će imati i zonu frišopa od 397 kvadratnih metara. Tu je i transferna zona za putnike koji presedaju kod nas. Čekaonica je veličine kao sadašnja zgrada.

Plan je da aerodrom radi non-stop 24 sata. Proširenje kapaciteta aerodroma i povećanje broja putnika povećaće i broj zaposlenih, kaže Zdravković.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: