Vučić o rezultatima u Beogradu: "Ubeđuju me da imamo 'laganu' većinu"; "Tadić nema šanse"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na mogućnost da se ponove izbori u Beogradu i dodao da se da Draganom Đilasom nije ni video, ni čuo godinama.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2022.

22:07

Vučić o rezultatima u Beogradu:
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

"Sad je u toku proveravanje po uzorku koji gospodin Radulović traži. Svi znaju da nije bilo krađe", rekao je Vučić. Otkrio je da, ako se izbori ponavljaju na četiri biračka mesta, u domenu fantastike je da će Tadićeva lista ući u Skupštinu Grada Beograda.

Predsednik je naglasio da to nije realno da se desi. Kazao je da ga iz stranke ubeđuju da imaju "laganu" većinu, ali da se on ne bavi lokalom.

"Ima ljudi koji hoće da idu sa nama, a sa ovima neće ni za živu glavu. Znam da imamo većinu", kazao je.

"Đilas je dobro izračunao da su novi izbori do kraja godine 'maksimalistički zahtev'. Prihvatam Đilasov poziv za razgovore. Ja nemam puno vremena. Nedelja ili ponedeljak. Neću da čekam", rekao je predsednik.

Govoreći o pitanju legatimiteta, kaže da je to izazov za SNS. "Ako vam neko legitimitet dovede u sumnju, kao što moj nije doveden u pitanje, ja sam spreman da razgovaram o različitim opcijama i da to predložim stranci koju vodim", izjavio je on.

Dodao je da ne misli da je vlada nacionalnog jedinstva potrebna, već da je potrebno smirivanje tenzija u zemlji, i da će sve što je potrebno i moguće uradi za smirivanje tenzija i da će sa svakim razgovarati.

Istakao je da nije hteo da razgovara sa onima iz opozicije koji su ga nazivali "ludakom" ili "psihopatom", ali da sada neće odlagati razgovore.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: