Esports B92.net

Tinejdžer potrošio skoro 20,000 dolara ušteđevine na twitch pretplate i donacije

Twitch streaming je proteklih nekoliko godina postao veoma popularan fenomen, kako za gledaoce, tako i za streamere. Zajednica je osim velike gledanosti i pozitivnih komentara takođe dobila nove načine da podrži svoje gejming idole. Reč je o pretplatama i donacijama. Jedan tinejdžer je debelo prekoračio granicu, jer je čitavu porodičnu ušteđevinu potrošio za samo 17 dana.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Zabrinuta majka ovog deteta je pre par nedelja proverila svoj račun i ostala u šoku. Njena životna ušteđevina je u potpunosti nestala.

Ispostavilo se da je njen maloletni sin, koji je veliki Fortnite fan, uspeo da prebaci novac sa kartice njegove majke na svoju, i da ga polako donira popularnim twitch streamerima, kao što su Gorb, Tfue, Ewokttv i mnogi drugi.

Majka je izjavila da je sinu obezbedila kreditnu karticu kako bi mogao da kupi užinu, ali nije očekivala da zna njenu lozinku i sistem prebacivanja novca sa jedne kartice na drugu.

Posle incidenta je kontaktirala twitch, svoju banku, pa čak i same streamere, ne bili došla do nekog rešenja. Twitch joj do danas nije dao nikakav odgovor, a banka joj je dala do znanja da mora da tuži svog sina kako bi došlo do bilo kakvog napretka u ovom slučaju. Majka se na kraju obratila i reddit-u za savet.

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji? Izvor: RUR Esports

strana 1 od 4 idi na stranu