Irak zabranio Fortnite i PUBG

Izgleda da je talas zabrane popularnih Battle Royale igara zahvatio veliki broj zemalja u Aziji.

eSports

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Petak, 19.04.2019.

23:49

Irak zabranio Fortnite i PUBG

Izvor: RUR Esports

Nakon što smo nedavno čitali o tome da je PUBG zabranjen na Nepalu zato što izaziva agresiju, danas nam stižu vesti iz Iraka, gde je vlada zvanično zabranila dva najpopularnija Battle Royale naslova zbog “pogubnog uticaja koji imaju na populaciju”.

Kako prenosi Rojters, zabrana je stupila na snagu zbog “negativnih efekata koji određene video igre imaju na zdravlje, kulturu i sigurnost društva Iraka.”

Rojters takođe prenosi da je na ovom javnost u Iraku mahom reagovala negativno, jer vidi kao potpuno promašeno ulaganje vremena i resursa vlasti, u državi u kojoj već deceniju vlada nasilje, verska segregacija, nemaština i odsustvo bazičnih uslova za kvalitetan život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: