Esports B92.net

Ray se vratio u EDward Gaming - Druga šansa u kineskoj ligi

Petostruki šampion kineske League of Legends lige, ekipa EDward Gaming, kompletirala je sastav za osmu sezonu LPL-a dovođenjem top lejnera ekipe Cloud9. Ray-u će ovo biti drugi put da nosi dres kineskog šampiona, jer je dokom 2015. godine bio izmena u ovoj ekipi.

Nikola Milićević
Podeli

Devetnaestogodišnji južnokorejski toplejner i, sada već bivši, toplejner ekipe Cloud9, Ray, vratio se u ekipu iz koje je prešao u Ameriku, kineskog šampiona, ekipu EDward Gaming. Ray je svoju karijeru započeo u kineskom timu AD Gaming, iz kojeg je prešao u EDward Gaming kao zamena za top lejn. U EDward Gamingu se nije puno naigrao, pa je nov angažman u svojoj karijeri našao u Severnoj Americi igrajući za Apex Gaming tokom sezone 6, odakle je prešao u Cloud9.

Ovoga puta, Ray će za EDward Gaming igrati kao startni top lejner, što je nakon odličnih partija u ekipi Cloud9, jednim delom i zaslužio. Pored Ray-a, kineski šampion pojačao se i dovođenjem igrača iz svoje akademije. Haro, sada već bivši jungler akademije, i Hope, adc EDG akademije, pojačali su EDward Gaming kao izmene, što bi trebalo da poveća konkurenciju unutar tima. Nakon 3 pojačanja, EDG je odlučio i da se oprosti od 3 igrača. U subotu je objavljeno iz uprave ekipe da će Mouse, Iceloli i Audi napustiti ekipu.

Postava EDG-ja ne izgleda loše pred novu sezonu. Nema sumnje da će se još jednom boriti za titulu u nacionalnoj ligi, ali pravo pitanje je da li imaju ono što je potrebno da ostvare značajniji rezultat na međunarodnim takmičenjima, kao što nije bio slučaj tokom 2017. godine u kojoj je EDG ispao sa Worlds-a već u grupnoj fazi.

Izvor: Klan RuR

LoL

Karsa pojačao Royal Never Give Up

Kineski vicešampion, Royal Never Give Up, dopunio je svoju LoL ekipu najboljim junglerom LMS regiona. Ekipi se pridružio jungler ekipe Flash Wolves, Karsa, koji će nastupati za Royal od sezone 8.

LoL petak 22.12. 16:07 Komentara: 4

Ekipa 100 Theives kompletirala svoj NALCS tim

Kako nam se bliži početak osme sezone NALCS-a, tako i ekipe polako završavaju svoje postave za novu sezonu. Veći broj LoL timova predstavio je sastav za narednu sezonu, a tim timovima pridružila se i ekipa 100 Thieves!

LoL petak 22.12. 16:04 Komentara: 2

G2 oformio tim za osmu sezonu EULCS-a!

Kao što je najavljeno još nakon grupne faze Worlds takmičenja, četvorostruki prvak EULCS-a u novu sezonu ućiće sa drugačijim timom. Nakon prelaska njihovog bot lejna, Zvena i Mithy-ja, u TSM i junglera, Trick-a, u korejski bbq Olivers, bilo je jasno da će novi tim biti oformljen oko njihovog mid lejnera, Perkza.

LoL subota 9.12. 22:26 Komentara: 0

Bjergsen savladao Fakera na 1v1 takmičenju!

Jedan od najtalentovanijih mid lejn igrača Evrope, ako ne i trenutno najbolji evropski mid lejner, Bjergsen, napravio je veliko iznenađenje na All Star takmičenju u kategoriji 1 na 1, savladavši nejboljeg League of Legends igrača svih vremena, Faker-a!

LoL subota 9.12. 22:10 Komentara: 4

Još jedno ispadanje u grupi - Amerika završila LoL All Star

Veoma poznata šala League of Legends zajednice na račun Severne Amerike opet je proradila. Iako All Star turnir nije od velike važnosti po svet Esporta, već je organizovan da zabavi publiku širom sveta, predstavnici Severne Amerike još jednom nisu uspeli da se plasiraju van grupne faze i završavaju svoje učešće na samom startu turnira.

LoL subota 9.12. 22:08 Komentara: 0

Clutch Gaming predstavio tim za NALCS sezonu 8

Novajlija u američkoj League of Legends ligi, ekipa Clutch Gaming, predstavili su svoju petorku za osmu sezonu NALCS-a, a najveće iznenađenje u rosteru ekipe definitivno predstavlja najbolji evropski mid lejner, Febiven.

LoL četvrtak 7.12. 12:48 Komentara: 0

I KK Cedevita ulazi u esport?

Nakon ulaska Zvezde i Partizana u esport, kao prvih klubova sa ovih prostora, bilo je samo pitanje dana kada ćemo videti da i ostali klubovi u regionu krenu da preuzimaju ovakve korake.

LoL petak 1.12. 23:02 Komentara: 1
strana 1 od 6 idi na stranu