Esports B92.net

Dota 2 transferi i izmene timova

Mnogo promena u proteklom periodu je obeležilo period za timove koji ne nastupaju u Kijevu.

KlanRUR
Podeli

Iako je glavni period transfera i promena proštao, gde smo videli novi sastav Mineski.gg i Fnatic, “raspad” Team NP, povratak SoNNeikO u Na’Vi ali i rotaciju DC u Thunderbids a Onyx u DC, ipak je tu i broj promena koje su privukle manju količinu pažnje zbog fokusa na DAC2017 ali i predstojeći Kijev Major.

Najsvežija vest je sigurno odlazak Synderen-a iz tima NiP. Za sve koji prate scenu ovo je bilo očekivano pošto je u poslednje vreme dok je NiP igrao pro mečeve Synderen obično solirao Ranked mečeve a razne zamene su igrale umesto njega. Zvanična priča jeste da tim traži mlađeg igrača a da su Synderenu zahvalni za povratak NiP na Dota 2 scenu, iako ne deluje da je sve rečeno u tome. Punu priču sigurno nećemo znati, ali ono što je bitno jeste da je NiP već pronašao stabilnog igrača za svoje redove, u pitanju je iNsania koji je nastupao za Prodota Gaming. Možda je čak Synderen odlučio da ne nastupa više za tim da bi imao vremena da bude kaster i host.

ChuaN je odlučuo da pomogne ekipi Vici Gaminga koji je ostao bez DDC-a koji je otišao u LGD.FY. Chuan je bio aktivni član donekle neaktivnog tima Newbee.BOSS, i iako su u prvi mah vesti naglasile da je u pitanju transfer, radi se samo o pozajmici. ChuaN će pomoći ekipi VG dok ne nađu stabilnog igrača.

Čitava drama oko tima Wings.Gaming još uvek nije gotova. Tim je apsolutno dominirao tokom prošle godine, sve do jeseni, osvojivši The International i još nekoliko turnira redovno demolirajući tadašnju tier 1 konkurenciju, već posle jeseni nešto nije funkcionisalo. Usledio je period slabih igara što je donekle očekivati od tima kom je splasnuo entuzijazam posle osvajanja više od 9 000 000$. Ipak partije koje su Wings pružali su bile više od slabe forme pa su sebi dozvolili i neke poraze koje nisu smeli, izostala je viza za DotaPit u Zagrebu i serija ekstremno loših igara tokom DPL sezone 3 a onda su usledili tračevi o problemama sa platama igrača i njihovom napuštanju timske kuće. Valve je preimenovao tim u “Team Random”, ime pod kojim će igrači nastupati tokom Kijev Majora označavajući time raskid saradnje igrača i organizacije za koju se šuška da je spiskala 3 000 000$ na neuspeli League of Legends tim. Igrači su rekli da će objaviti publici situaciju ali do ovog trenutka su u tome ostali dužni istoj.

Poslednja vest se pojavila pre nekoliko dana ali nema zvaničnu potvrdu – B)ears, šarmantni tim za koji su mnogi navijali tokom ekstremno slabih evropskih Kiev Major kvalifikacija(u kojima su bili treći) se izgleda raspao i ne postoji više. Poslednja potvrda za to je došla od jednog od igrača tima Forev-a tokom streama koji on redovno vodi.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu