Esports B92.net

ZywOo je najbolji CS:GO igrač 2019. godine

Konačno je došao i taj dan, kada HLTV konačno predstavi najboljeg CS:GO igrač u 2019. godini. Iako mu je ovo prva cela godina u profesionalnoj karijeri, Metju ”ZywOo” Herbo je uspeo da nadmaši neverovatnog Aleksandra ”S1mple” Kostiljeva i da se tako domogne laskave nagrade za najboljeg igrača 2019. godine.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Svoju karijeru započeo je na jesen 2018. godine, kada je Vitality predstavio svoj prvi CS:GO sastav. Iako je do tada još uvek nije odigrao ni jedan profesionalni meč, gledajući njegove online mečeve, znalo se da se radi o jednom fantastičnom igraču. Ipak, niko nije očekivao da će on sa samo 18 godina biti nezaustavljiv.

U borbi za mesto broj 1. na kraju su ostali S1mple i ZywOo. Ipak, Ukrajinac nije uspeo da ponovo partije kao iz prethodne godine, dok je za Na’Vi 2019. godine bila veoma loša. To je sve iskoristio mladi Francuz, koji svoju ekipu nosio na leđima do 5 finala, od čega su 3 puta uspeli da slave. Beležio je najveći rejting u 2019. godini sa 1.30, zbog čega je uspeo da postane najmlađi igrač ikada koji se domogao ove nagrade.

Iako je Vitality imao nekoliko lošijih rezultata ove godine, ono što krasi Metjua, je to što on nije odigrao loš turnir. Konstantno je bio na vrhu tabele, zbog čega je takođe igrač sa najvećom KD razlikom.

Iako je francuska ekipa sredinom godine dovela Shox-a, rezultati se nisu preterano poboljšali. Zato od Vitality-a moramo da očekujemo više u novoj godini, pošto sa igračem kao što je Zywoo, morate da se borite za najveće trofeje, a Astralis i Team Liquid i dalje deluju kao da su daleko ispred konkurencije.

strana 1 od 10 idi na stranu