Masovna tuča Srba i Albanaca

Izvor: B92

Nedelja, 04.05.2003.

12:10

Default images

U masovnoj tuči između Srba i Albanaca u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice u subotu, povređena su tri Srbina a jedan Albanac je uhapšen, javlja dopisnik B92 Petar Miletić.

 U incidentu je učestvovalo po dvadesetak Srba i Albanaca. Brzom reakcijom pripadnika Danskog bataljona KFOR-a i UNMIK policije, sprečen je incident većih razmera. Međutim, nakon što su međunarodne snage bezbednosti uspele da primire situaciju, na gužvu je naleteo autobus kojim su se prevozili Albanci, a vozač je autobusom povredio jednog Srbina. Vozač je uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru, a u ponedeljak će biti izveden pred sud. Zamenik komandira severne UNMIK policijske stanice Danijel Mur Rodrigez rekao je da je policija u mitrovačku bolnicu prevezla trojicu povređenih Srba, od kojih su dvojica lakše povređeni i vraćeni kućama, dok je Dejan Jevtić zadržan na lečenju. Anesteziolog mitrovačke bolnice Milutin Andrić kaže da je Jevtićevo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti. Inače, Suvi Do je jedno od retkih sela na Kosovu i Metohiji, gde Srbi i Albanci žive jedni pored drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: