Lideri Saveta Evrope oštro osudili ubistvo Đinđića

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2003.

21:39

Default images
Generalni sekretar Saveta Evrope Valter Švimer i predsednik Parlamentarne skupštine SE Peter Šider izrazili su saučešće porodici Zorana Đinđića, vlastima i narodu Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz Strazbura. Lideri SE su takođe oštro osudili ubistvo premijera Srbije koje je izvršeno ispred Vlade Srbije. "O ubistvu Đinđića ispred zgrade Vlade u centru Beograda primio sam s velikim šokom i s dubokom žalosti", rekao je Šider. On je ocenio da taj "zločin dolazi u kritičkom trenutku za Srbiju i Crnu Goru i to najverovatnije u cilju zaustavljanja procesa ekonomskih i političkih reformi i borbe protiv organizovanog kriminala".

Švimer je ocenio da to "užasno i kukavičko ubistvo predstavlja tragediju za čitav region i neuspeh za izgradnju mira i proces reformi". "Pozivam narod Srbije i Crne Gore da izbegne nasilje i jednom zauvek uloži napor kako bi zajedno doprineli miru i stabilnosti u regionu. Oni sada moraju da snažno nastave sa demokratskim reformama i razvojem sa obnovljenim", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: