Ulažu 740 miliona funti u infrastrukturu na granicama: "Cilj nam je da olakšamo trgovinu"

Velika Britanija će uložiti 705 miliona funti u infrastrukturu na granicama.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2020.

16:26

Ulažu 740 miliona funti u infrastrukturu na granicama:
Foto: Depositphotos, Rangizzz, 5782131

Ona će ovo učiniti radi nastavka trgovine sa EU pošto dogovor o periodu tranzicije posle Bregzita istekne krajem godine, izjavio je danas sekretar britanske vlade Majkl Gov.

Sredstva uključuju 470 miliona funti za izgradnju lučke i drumske infrastrukture, između ostalog i na jugoistoku Engleske zbog prelaza sa Francuskom za velika teretna vozila.

Britanija još uvek pregovara sa EU o trgovinskom dogovoru posle Bregzita i najavljuje da će uskoro izneti detalje o tome kako će funkcionisati njena granica sa zemljama Unije.

Gov kaže i da će britanske granice biti spremne i sigurne do kraja godine, prenosi Rojters.

"Siguran sam da će sve što radimo biti u skladu sa zakonom a sa ciljem da osiguramo ne samo poštovanje zakona i sigurnost ljudi, već i da olakšamo trgovinu", rekao je Gov.

Ocenio je da ima pomaka u pregovorima Britanije i EU o budućem trgovinskom sporazumu.

Granica između Severne Irske koja je deo Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, članice EU, biće predmet posebnog protokola, dodao je Gov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: