Nova akcija Kine: Počelo "regrutovanje"

Kina pokreće proces zapošljavanja diplomiranih studenata u velikim i gradovima srednje veličine, javila je zvanična novinska agencija Sinhua.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2023.

12:25

Nova akcija Kine: Počelo
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Akcija poslovnog "regrutovanja", čiji je organizator Ministarstvo za ljudske resurse i socijalno osiguranje, trajaće do 26. maja, izvestila je kineska agencija, preneo je Rojters.

Kina ima za cilj da otvori oko 12 miliona "urbanih" radnih mesta ove godine, u odnosu na cilj za 2022. koji je iznosio 11 miliona.

Vlada ima za cilj da zadrži stopu nezaposlenosti zasnovanu na anketama na oko 5,5 odsto ove godine.

Novi premijer Li Ćiang rekao je prošle sedmice da je razvoj ekonomije fundamentalno rešenje za otvaranje radnih mesta i da će vlada nastaviti da teži strategiji "zapošljavanje na prvom mestu".

Dok će broj studenata koji su diplomirali u Kini dostići rekordnih 11,58 miliona ove godine, oni koji traže posao očekuju raznovrsnije mogućnosti, razumniju platu i pouzdaniju socijalnu zaštitu, rekao je ministar za ljudske resusre Vang Sjaoping.

Stopa nezaposlenosti u februaru bila je 5,6 odsto, ali je za one između 16 i 24 godina iznosio 18,1 procenat, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Do rasta stope nezaposlenosti u februaru došlo je i zbog sezonskih faktora, naveo je Zavod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: