Nemačka: Realizovano 97 odsto projekta Severni tok 2

"Završeno je 97 odsto projekta Severni tok 2“, rekla je premijerka nemačke savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija Manuela Šlezvig.

Svet

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

15:20

Nemačka: Realizovano 97 odsto projekta Severni tok 2
Foto: Epa, JENS BUETTNER

"To je veliki infrastrukturni projekat, 97 odsto je završeno", rekla je Šlezvigova, govoreći u Bundestagu.

Ona je dodala da su pretnje SAD na račun luke Mukran, logističke baze projekta Severni tok 2, jednostavno strašne, prenosi Sputnjik.

"To što SAD prete rukovodstvu i zaposlenima u maloj luci Mukran, iako nisu učinili ništa nezakonito – oni obezbeđuju postavljanje cevi za gasovod, koji je legalan, i to što su te pretnje moguće od prijateljske nacije kojoj, između ostalog, dugujemo to što ove godine obeležavamo 30. godišnjicu ujedinjenja Nemačke, to je strašno, i očekujem od vas da pružite podršku građanima naše zemlje", rekla je nemačka političarka.

Ranije je ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio da će Severni tok 2 obezbediti konkurentne uslove za isporuku energenata Evropi, zbog toga je projekat potreban i biće realizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: