Iranu pretnje, Ukrajina ostala bez američke pomoći

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da sve države imaju dužnost da deluju protiv Irana i da nijedna odgovorna vlada ne bi trebalo da subvencioniše Iran.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

17:59

Iranu pretnje, Ukrajina ostala bez američke pomoći
Foto: Epa, JUSTIN LANE

Tramp je u obraćanju Generalnoj skupštini UN naveo da su SAD postavile najviši nivo sankcija Iranu i da dok se iransko "preteće ponašanje nastavlja" sankcije neće biti ukinute već samo mogu biti pooštrene.

Njegovi komentari došli su u jeku tenzija izmedju Irana i Saudijske Arabije.

Nemačka, Francuska, Velika Britanija i Saudijska Arabija optužuju Iran da je odgovoran za napad od 14. septembra na saudijska naftna postrojenja. Iran je odbacio optužbe nazivajući ih neodgovornim.

Zamrznuta sredstva

Američki predsednik Donald Tramp rekao je pri dolasku u Ujedinjene nacije da novac za pomoć Ukrajini neće biti puštena.

Tramp je pred sednicu Generalne skupštine ocenio da Evropa mora da snosi veći finansijski teret za Ukrajinu, prenosi Rojters.

Američki senator Bob Menendes zatražio je danas istragu povodom navoda uzbunjivača da je Tramp "zamrznuo" gotovo 400 miliona dolara pomoći za Ukrajinu, dok je više demokratskih kongresmena pozvalo na inpičment predsednika zbog "ukrajinskog skandala".

Uzbunjevač je naveo da je Tramp od svog osoblja zatražio da "zamrznu" sredstva za Ukrajinu nekoliko dana pre telefonskog razgovora u kojem je od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog tražio da istraži porodicu političkog rivala Džoa Bajdena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: