Putin najavio: Uskoro kraj pregovora sa Srbijom

Sankt Peterburg -- Ruski predsednik Vladimir Putin očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije sa Srbijom o Sporazumu o trgovinskim preferencijalima uskoro biti završeni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Pročitajte i:

- Ko je sve pokušao da našeg "fiću" pošalje u Rusiju, i zašto nije

- U koju kartu gleda Putin kada govori o Srbiji?

- Evo šta osim "fijata" nudimo Evrozijskoj uniji

- Rođenje Evroazijske unije

"Očekujemo da će pregovori o sporazumima o preferencijalnoj trgovini sa Singapurom, Izraelom, Srbijom i u budućnosti sa Indijom i Egiptom, uskoro biti završeni", izjavio je Putin na zasedanju Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog saveta, a prenosi ruska agencija Tass.

Putin je, govoreći o članicama EEU, rekao da bi one trebalo da razmotre ideju kreiranja zajedničke platne infrastrukure, što bi, kako je ocenio, poboljšalo stabilnost nacionalnih platnih sistema zemalja članica EEU, omogućavajući im da budu manje zavisne od dolara i drugih stranih valuta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom poslednje posete Kazahstanu ponovo je od predsednika Kazahstana i Rusije zatražio dozvolu za bescarinski izvoz srpskog "fijata 500 L"., što Srbija pokušava već godinama.

Svet

Stan platio 73,8 miliona $

Deset ljudi, od kojih su neki svoj identitet prikrili iza imena kompanije, potrošilo je ukupno pola milijarde dolara na kupovinu stanova na Menhetnu.

Svet ponedeljak 31.12. 09:57 Komentara: 1
strana 1 od 142 idi na stranu