"S-400 ne mogu da otkažem, ali bih kupio i od SAD"

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je nabavka ruskih raketnih sistema zemlja-vazduh S-400 završen posao koji ne može da se otkaže.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.11.2018.

08:32

Screenshot/Youtube

On je dodao i da je Ankari potrebno još odbrambenog oružja koje bi mogla da kupi od SAD, prenosi Rojters.

Agencija podseća da je odluka Turske da od Rusije kupi sisteme S-400, koji nisu usklađeni sa NATO odbrambenim sistemima, unervozila Vašington i članice Alijanse, pošto su oni već obazrivi po pitanju ruskog prisustva na Bliskom istoku.

"Aktuelni ugovor je završen posao, ne mogu da ga otkažem. Ali, potrebno mi je još... i više volim da kupujem od mojih saveznika", kazao je Čavušoglu novinarima nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: