Šta će Epl reći na ovo? Samsung otvorio najveću fabriku telefona

Južnokorejski IT div Samsung otvorio je najveću fabriku mobilnih telefona na svetu, i to u Indiji.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

09:58

Šta će Epl reći na ovo? Samsung otvorio najveću fabriku telefona
(Foto: Getty images)

Novu fabriku u predgrađu Delhija otvorili su južnokorejski premijer Narenda Modi i predsednik Mun Džaein.

Izgradnjom nove fabrike koja se prostire na 14 hektara proširen je već postojeći Samsungov kompleks u Indiji, a to bi trebalo udvostručiti proizvodnju.

Kompanija trenutno proizvodi 67 miliona smartfona godišnje u Indiji, a sa novom fabrikom trebalo bi da proizvode gotovo 120 miliona pametnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: