Princ državi kaiš a kupuje jahtu od pola milijarde

Ako niste čuli za rekordnu prodaju Salvator Mundi slike Leonarda Da Vinčija, po ceni od 450.3 miliona dolara, onda će vam nastavak malo značiti.

Svet

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

19:16

Princ državi kaiš a kupuje jahtu od pola milijarde
(Foto: Getty images)

Ukratko, da podsetimo, ispostavilo se da je pravi kupac slike krunisani princ Mohamed bin Salman.

Bin Salman je postao poznat u svetu jer je žestoko udario protiv korupcije u svojoj zemlji, pa je nekoliko zvaničnika i članova njegove porodice sada u kućnom pritvoru. Mnogi kažu da je ova kupovina, samim tim, poprilično licemeran postupak vladara koji želi da bude smatran reformatorom.

Ovaj član kraljevske porodice implementirao je brojne ekonomske reforme, uključujući i smanjenje budžeta u vreme niskih cena nafte, a znamo i da je kupio jahtu od 452 miliona britanskih funti, pre nego što je uveo stroge zakonske mere širom zemlje.

On je kupio jahtu od ruskog tajkuna, dok je ovaj bio na odmoru u jugu Francuske. Čitav posao završen je za nekoliko sati, a bogati Rus se istog dana iselio sa svoje jahte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: