Svet

Utorak, 24.09.2019.

15:45

Američki proizvođač oružja obustavlja proizvodnju svog najpoznatijeg proizvoda

Američka kompanija za proizvodnju oružja Kolt najavila je obustavu proizvodnje svoje poznate puške AR-15 za civilne potrebe.

Izvor: novac.jutarnji.hr

Američki proizvođač oružja obustavlja proizvodnju svog najpoznatijeg proizvoda
Foto: Depositphotos, kaninstudio

Ova puška je najpopularniji proizvod ove kompanije, a prema procenama, danas se na tržištu nalazi oko 16 milona primeraka. Umesto proizvodnje za civilne potrebe, iz firme su poručili kako planiraju da ovaj model u budućnosti proizvode isključivo za vojsku i policiju.

"Mislim da obustava proizvodnje neće imati velikog uticaja na tržište. Postoji veliki broj malih kompanija koje proizvode podjednako dobre ili kvalitetnije AR-ove za istu ili čak nižu cenu", kaže menadžer trgovine oružjem, dodavši kako ljudi koji dobro poznaju svet oružja znaju da postoje i druge mogućnosti.

Odluka o obustavi proizvodnje za civilne potrebe donesena je nakon sve većeg broja oružanih napada u SAD, prenosi portal Novac.

"Poslednjih nekoliko godina na tržištu modernih sportskih pušaka došlo je do značajnih viška proizvodnih kapaciteta. S obzirom na ovu činjenicu, verujemo da na tržištu postoji dovoljno modela ovog oružja", rekao je izvršni direktor Kolta, Denis Veljo.

Inače, Kolt je osnovan 1855. godine i jedna je od najpoznatijih svetskih kompanija za proizvodnju oružja, imaju oko 800 radnika, a prema poslednjim podacima, prihod kompanije iznosio je 67 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

18 h

Podeli: