Svet 0

13.06.2024.

8:52

Nađena olupina aviona koji je misteriozno nestao pre 53 godine VIDEO

Stručnjaci veruju da su našli olupinu aviona koji je nestao pre 53 godine u Vermontu u SAD.

Izvor: Index.hr

Nađena olupina aviona koji je misteriozno nestao pre 53 godine VIDEO
Tanjug/Garry Kozak via AP

Podeli:

Reč je o privatnom avionu sa pet muškaraca, koji je nestao s radara ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Barlington 27. januara 1971. U njemu su bila dva člana posade i tri radnika kompanije “Cousin's Properties” iz Atlante koji su radili na projektu u Barlingtonu.

Stručnjaci sada veruju da su pronašli olupinu tog aviona u jezeru Čemplejn, prenosi CBS.

Početne potrage za avonom tipa "Jet Commander", tada, nisu otkrile ništa, a jezero u koje je letelica pala, kako se tada pretpostavljalo, se zaledilo četiri dana nakon što je avion nestao.

Obavljeno je najmanje 17 potraga, sve dok podvodni tragač Geri Kozak i njegov tim nisu pronašli olupinu blizu mesta gde je radio kontrolni toranj koji je zadnji put imao kontakt s avionom pre nestanka.

"Sa svim dokazima koje imamo, 99 odsto smo sigurni da se radi o tom avionu", rekao je Kozak.

Otkriće olupine u jezeru Čemplejn, koje se nalazi između Njujorka i Vermonta, daje porodicama žrtava "neke zaključke i odgovore na mnoga pitanja, dodao je Kozak.

Prema njegovim rečima, potraga je trajala toliko dugo jer se avion raspao na mnogo delova koje nije lako uočiti. "Mlaznjak izgleda kao hrpa kamenja, bukvalno", objasnio je.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: