Vatrogasci u Hongkongu u srpskim čizmama

Kompanija Tigar iz Pirota je u prvih šest meseci ove godine isporučila 2.400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu Hongkonga.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

11:40

Vatrogasci u Hongkongu u srpskim čizmama
Foto: Tanjug, arhiva

Vrednost isporuke iznosila je 95.328 evra, saopšteno je iz te kompanije.

Kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, Zapadne Evrope prepoznali su gumenu obuću vrhunskog kvaliteta kompanije Tigar, a među kupcima se od 2009. godine nalazi i Vatrogasna brigada iz Hongkonga - "Fire Service Department", prema rečima novog generalnog direktora kompanije Vladimira Ilića.

"Godišnje potrebne količine za Hongkong variraju od 1.500 do 3.000 pari, a vrednost iznosi od 60 do 145.000 evra po tenderu. Reč je o tehnički najzahtevnijim proizvodima koji pored uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge funkcionalne uslove", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, osim vatrogasne jedinice Hongkonga kompanija Tigar zaštitnom obućom snabdeva skandinavsku vojsku, a gumeni opanak i gumene "Maniera” čizme dobro su poznate i prihvaćene čak i u dalekom Japanu.

Kompanija Tigar trenutno zapošljava preko 1.500 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: