"U januaru rekordne plate, a veće i penzije"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u januaru očekuje apsolutni rekord po visini plata u Srbiji, kao i povećanje penzija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

15:03

Foto: Tanjug

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Milanovcu kod Žagubice, rekao da je sasvim sigurno da će se ići na povećanje plata u javnom sektoru, iako je očigledno da za neke sektore, poput vojske i policije, ne postoji odobravanje "nekih koji bi trebalo da nam pomažu".

"Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdrastvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata", rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje i povećanje penzija, od čega će nešto biti dato jednokratno, a ostalo kroz uobičajeno povećavanje.

"I radnici i penzioneri mogu da se nadaju boljitku", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: