Ponedeljak, 26.09.2016.

15:03

"U januaru rekordne plate, a veće i penzije"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u januaru očekuje apsolutni rekord po visini plata u Srbiji, kao i povećanje penzija.

Izvor: Tanjug

"U januaru rekordne plate, a veæe i penzije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 7 godina

Postovani Premijeru, u ime svoje porodice te molim nemoj vise da nas .....
Od vaseg dolaska na vlast moja porodisa zivi nikad gore, plata je manja nego sto je bila, cene su vece. Zar verujes da smo b...... Cene su otisle 20 % od kada ste na vlasti, plate su bezobrazno smanjene 10 %, tako da predhodno povecanje i ovo na stapu, koje pomerate za par meseci, i posle kojeg ce nam plate biti navodno nikad vece, nece nam poboljsati polozaj.
Plata ce mi biti manja od plate pre smanjena a gde su cene Premijeru.
Doci ce i taj januar, ukoliko se ne pomeri na april i narednu reviziju MMF pa ce da vidimo.
Zao mi je sto sam osudjen da zivim u tvojoj Srbiji, zato moja deca nece zbog vas i takvih kao sto ste Vi.
Narod sve vidi, cuti jer nesme da kaze sta misli.
I za kraj, nije bitno koliki je iznos plate u dinarima, vec koliko ona stvarno stvarno vredi, sta mi znaci godisnje povecanje od nekih 4 % kada cene rastu godisnje oko 15 %.

mle

pre 7 godina

U svim ovim komentarima sam se našla. Vidim da u Srbiji ima Mona Liza koliko hoćeš. Previše na ovako malom prostoru. Interesuje me kolika je plata ovima koji lupaju tolike minuse na ove komentare koji oslikavaju pravo stanje onoga kako živimo. Džabe lupate 1000 minusa to ništa neće promeniti. Kakvo povećanje plata? Imala sam 32.000,00 pa mi Vučić smanjio na 28.000,00 i sad će mi povećati za koliko dinara? Hvali se da je zadnje povećanje na godišnjem nivou 3.600,00 pa čoveče na tom istom nivou si mi uzeo 48.000,00 din. ČETRDESETOSAMHILJADADINARA. I slovima da napišem. I koje godine ću imati kao pre? Verovatno kao što je neko napisao 2117 godine. Hvala premijeru, ko preživi pričaće.

po ovome bi reko da radis u drzavnoj sluzbi/firmi cim ti vučić smanjuje platu... E nije mi vas zao ni jednu jedinu trunkicu, vidi majke ti bedne vam plate ... pa ni njih bre ne zaradite ...gde god odem , u ambulantu, nsz, katastar , opstinu tretiraju me kao stoku ili ono na kisi... niko te ne vidi, svi kolutaju ocima bece se, vicu kao da sam prvi razred ...ocekuju da neko nesto zna,a da mu se ne kaze... uzmu ti ono ljudsko dostojanstvo... a ovamo im male plate ... komsija dodje sa posla smrdi na rostilj, zali se ceo dan ga u firmi terali da przi meso ... Rostiljaju u toku radnog vremena!! i onda sledeci dan dodje i zali se kako mu je mala plata, a pomenes mu da promeni posao da predje kod privatnika kao majku da si mu opsovao ... nije lud da mu privatnik slomi kicmu..znam vas dobro lezilebovići

psl

pre 7 godina

U svim ovim komentarima sam se našla. Vidim da u Srbiji ima Mona Liza koliko hoćeš. Previše na ovako malom prostoru. Interesuje me kolika je plata ovima koji lupaju tolike minuse na ove komentare koji oslikavaju pravo stanje onoga kako živimo. Džabe lupate 1000 minusa to ništa neće promeniti. Kakvo povećanje plata? Imala sam 32.000,00 pa mi Vučić smanjio na 28.000,00 i sad će mi povećati za koliko dinara? Hvali se da je zadnje povećanje na godišnjem nivou 3.600,00 pa čoveče na tom istom nivou si mi uzeo 48.000,00 din. ČETRDESETOSAMHILJADADINARA. I slovima da napišem. I koje godine ću imati kao pre? Verovatno kao što je neko napisao 2117 godine. Hvala premijeru, ko preživi pričaće.

Zli

pre 7 godina

Najezim se kad vidim kolike su realne plate ovde... Vec godinama radim online za strance i stvarno ne znam kako bih opstao sa recimo 400e mesecno... Brr, jeza, jedva da prezivis, odecu i obucu da ne pominjem a ne daj Boze da se razbolis ili da moras kod privatnog zubara... Bezite odavde ili ucite sto vise mozete, jedino master level skill u necemu moze da vas spase.

Mona Liza

pre 7 godina

Siromastvo mi ubi drustveni zivot.

Druzim se jos jedino u samoposluzi, dok cekam red na kasi. Sve ostalo izbegavam: niti imam za poklon, ni da se obucem, cvece jedino da kradem po komsijskim bastama, ako je sezona...
Smeskam se ko Mona Liza dok ne popravim dvojku ( za dve godine), kosu farbam sama i neretko se poplasim od sebe u ogledalu. Muz jos gori, al deca su nam lepa hvala Bogu. Mi smo nekad takvi bili.

Zato, Vucicu, daj da vidim taj tvoj napredak i istorijski uspeh vec jednom, pa da odem kod zubara i negde uvece na pice.
Bice to za mene: prvi put u novijoj istoriji! Boze sacuvaj i gde i kako ja zivim!

Tasa BG

pre 7 godina

Ala sam se slatko nasmejao.Inace ucim nemacki svakog dana od kuce do posla i nazad kad god imam slobodnog vremena i zaista nameravam da do januara 2017-e godine emigriram odavde.Od januara ostavljam Srbiju da uziva u Vucicevim platama.Cisto da od januara 2017-e kada pocnem da radim u Nemackoj da dam svoj patrijotski doprinos time sto necu biti na Vucicevom spisku za plate-neka ima za patrijote.

bucak

pre 7 godina

ako uzmemo u obzir da jos nije proslo 48 sati za koliko je trebao biti uhvacen ubica one pevacice, da se jos uvek nije niko iz eU zacrveneo zbog drona na utakmici ocekujem da bi ovo povecanje moglo doci na red u januaru 2117.

pomoravac

pre 7 godina

Dao bih nasim politicarima minimalac, pa da vidimo dokle bi prezivele, dva tri dana. Kako premijera nije sramota da se bilo cime hvali.Dolaze strani investitori , da slepcu srbinu 200 evra i to je dobro.

paso

pre 7 godina

Mozete vi podici minimalnu zaradu i na 250 din. po satu. Ne vredi! Ko radi u privatnom sektoru zna kako se to radi po sistemu, ''Uzimala, vracala'', radi!!!

jaksa

pre 7 godina

Ma probao sam da realizujem to povecanje,ali...tesko...davao sam klincu 100 dinara za uzinu, pa sam, posle povecanja plate, poceo da mu dajem 102 dinara...i, zamisli, kaze da doruckuje isto...nema poboljsanja...:)

laki78

pre 7 godina

A u Pozarevcu rekordan broj second hand sopova u najstrozem centru grada.Zatvaraju se radnje sa firmiranom garderobom i otvaraju prodavnice polovne odece.Valjda je to taj odraz rekordnih primanja i nordijskog standarda.Da tu su i dobri stari kasino i slot klubovi na sve strane.Kad sam to bese video,a da devedesetih.

mick

pre 7 godina

u januaru? jel to ono kad se u decembru prime 2 plate(novembar i decembar) zbog praznika i kraja fiskalne godine pa se onda za bozic na tv izadje sa statistikom prosecne plate od '500' eura koja ce sada biti 505 eura verovatno...???

Pedja

pre 7 godina

Pa kako sada u januaru... pa to nije za dva, dva i po meseca??? Sada sam totalno zbunjen. Kome sada da verujem Vucicu za dva, dva i po meseca ili Vucicu u januaru...hmmmm..

пролетер

pre 7 godina

могао би и да натера приватнике да на поштенији начин плаћају раднике, а не да имам плату 30000 са дипломом инжењера, платим инфостан 15000, а мом послодавцу једна гума на аутомобилу вреди 60000

Aca

pre 7 godina

Imao sam platu 64000,to je nekad bilo oko 750€,2006-2007,sada je to 500€,znači ja ću imati nešto više od tih 750€,a to mu dođe oko 90000-100000! Hvalaaaa A. V. :-)

ludi milojko

pre 7 godina

Hi hi hi imacu veću platu pre nego što su oni rebnuli 10%.Biće povećanje 3% i slus.Upravu je čovek imaćemo više nego prošli put a cene otišle 200% hi hi hi.

vagino-usti

pre 7 godina

potrebno je smanjiti neke poreze a ne povecavati plate drzavnom aparatu. povecajte visu stopu pdv na 20%, a porez na dohodak treba potpuno ukinuti. minimalac dici na 150 dinara, i poslodavci i radnici nece imati veci trosak, dok ce drzava imati minimalni trosak jer ce jos 100 hiljada radnika preci iz sive zone, i bice manje dotacije za penzije iz budzeta.

Laura

pre 7 godina

Divno. Jedva cekam januar. Bice nam bolje svaki dan pomalo.
Uzeo mi je 50 dinara, vraca mi 20 dinara i ubedjuje me da nikad vise od 20din nisam ni imala.

pomoravac

pre 7 godina

Sta je sa privatnim sektorom, ako vam nije poznato oko 85 procenta radnika su na minimalcu.Pitali se ko u ovoj dzavi kako da se prezivi sa 200 plate. To je prava istina a ne statistike i procenti kojima nas premijer mase . U privatnom sektoru sindikat i ne postoji, i gde se pokusa osnivanje nailazi na sancije i otkaze od strane poslodavca. Zato i nase velikase ne zanima privatni sektor. sTA IH BRIGA ROBLJA IMA KOLKIKO HOCES.

profesionalac

pre 7 godina

Dug Srbije 2012. kada je Vučić došao na vlast bila je 15 milijardi eura,a danas je 25 milijardi.To znači da se A.V. zadužio za 4 godine još 10 milijardi,a i pored toga je skinuo penzije i plate i time ,,zaradio,, još 280 miliona evra godišnje.Od te otimačine i kredita koje je uzeo finansiraće ,,povećanje,, plata i penzija odnosno vraćanje na nivo iz 2012.Toliko o ekonomiji Aleksandra Vučića,a da ne govorimo o otpisu 900 miliona evra duga RTB Bor(to je novac koji je uzeo od plata i penzija za period od preko 3 godine).E to je ekonomija Srbije i takozvano povećanje plata i penzija.Najgore je kada državu umesto pameti vodi glupost i sujeta jednog despota poznatog kao Aleksandar Vučić.

ja

pre 7 godina

Za 100 dinara vece plate i penzije ,a oduzeto po dve tri hiljade svakom,kakva trinesta plata minimalac je minimalac nije dovoljan ni za prezivljavanje ,nek narlodni poslanici i ministri primaju minimalac da vide kako je obicnom radniku.
(ozaloscena porodica, 26. septembar 2016 17:25)
meni je od plate, koja je bila nesto visa od 60.000 dinara, uzeto od 12 do 15.000...znaci, rekordno ce. biti ako mi poveca platu za 15.000! mada, vec je plata,po izjavi doticnog gosppdina, bila preko 500 eura, pa 400 a sada nije ni 350 (prosecna) a u stvari, nikad nije prelazila 200....tako da covek nastavlja da lupeta i laze......ne znam samo kako mu nos ne probije zid od ovoliko lazi.....

Rale

pre 7 godina

Ekonomska i socijalna odgovornost se ogledaju upravo u ovakvom odnosu prema gradjanima: moze se deliti samo zaradjeno, a posebnu paznju posvetiti onima sa najmanjim primanjima.

postovani AV

pre 7 godina

Molim Te, nemoj mi povecavati penziju, Samo mi Vrati Moju Zakonom zaradjenu. Dakle moja stvarna penzija je 53300 din, ukinuo si mi 6700 din, i Zato te molim, samo mi Vrati Skroz posteno zaradjenu penziju. PUNI radni staz sa Ukupno 6 meseci bolovanja

Kell

pre 7 godina

U decembru i januaru su uvek najveće plate. Što nije rekao februar/mart..., najslabiji meseci u svakoj grani i to ubedljivo što povlači da su i Plate najmanje

Aleksandar

pre 7 godina

Jel to kao ono kad smo slavno dostigli prosečnu platu 400 e pa je to trajalo mesec dana i sad je opet 375? Ko ne veruje ima Wikipediju pa nek pogleda.

Deran

pre 7 godina

Troskovi nameta od strane drzave su oko 350% visi nego 2008. godine a plate su sada nize nego tada i kurs evra visi za 50% u odnosu na tadasnji! 

U odnosu na 2012. godinu nameti od strane drzave ka gradjanima su visi za oko 250% a plate takodje nize! 

Plus su uvedeni novi poorezi, kao i akcize na luksuz kakvih nema u svetu! + taksa za raspali rts itd. Bolje nam nece biti dakle ni za "dve godine".
(Da se ne lazemo, 26. septembar 2016 15:19)

Upravo si rekao suštinu, najrealniji indikator za standard stanovništva je koliko možeš nečega da kupiš za svoju platu.

Nikola

pre 7 godina

Samo cu reci: umanjenje 2317 dinara x sigurno ima 24 meseca. Vrati mi prvo to, pa onda povecavaj nesto. I jos mislim da nije posteno smanjiti porodicnu penziju koja je vec 70% penzije i onemoguciti dodatni rad jer ponistava penziju. Nije Srbija toliko jeftina zemlja za zivot

ozaloscena porodica

pre 7 godina

Za 100 dinara vece plate i penzije ,a oduzeto po dve tri hiljade svakom,kakva trinesta plata minimalac je minimalac nije dovoljan ni za prezivljavanje ,nek narlodni poslanici i ministri primaju minimalac da vide kako je obicnom radniku.

Hedona

pre 7 godina

Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdrastvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

Al' ću da se oparim, ima kerovi da piju šampanjac

pre 7 godina

Opa bato ... Znači, od Nove godine, da računam na preko 600 evra, koliko sam dobijao pod Koštunicom, i koliko je bilo rekord do sad.
Inače, krenuo sam sa 300, došao do 600, trenutno sam opet na 300. A posao isti.

Sloboda

pre 7 godina

A kako ces da povecas penzije ,drumski razbojnice?Treba da razmisljam na koju nogu ces da ustanes,pa ces da delis kako ti se cefne?Nista racunanje po zakonu?Nista Ustav?

Rade

pre 7 godina

Kad cete vratiti otete postotke i koeficijente,za trecinu su spustili plate u socijali pa bi sad da podvalite kao neko povecanje.Nikad veca banda nije vladala nekom drzavom u istoriji.

sofronije

pre 7 godina

U Januaru ce biti rekordne plate za 2017. godinu, to ne moze da se promasi. Namesti ti care da u avgustu budu rekordne plate kad se deci nabavlja za skolu.

Jadranka

pre 7 godina

Obećao si do kraja 2017. vratiti penzije,a sada daješ milostinju. Uzeo si od jadnih penzionera,a rasipaš pare na sportiste,Srebrenicu itd.Više ti ne verujem ni reč.

dobrivoje...

pre 7 godina

Ovakve vesti trebaju objavljivati medije, a ne neke tamo kako se neka starleta slikala gola na jahti ili cak kako je ugradila silikone i td., ovako nesto treba narodu, povecanje plata i penzija...

earthworker

pre 7 godina

a paolo koeljo ce napisati knjigu o tome koje ce mrmot zaviti u celofan i deliti zdravstvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima...

dex

pre 7 godina

Nije to nikakvo iznenadjenje, ali nije ni plod rada ove vlasti. U januaru ce prosecna plata biti enormna, jer ce se u drzavnim firmama i dobrostojecim privatnim deliti trinaesta plata, ili nesto slicno, poput davanja plate unapred. Bice interesantno videti razliku izmedju januara i februara. Marketing strucnjak na celu Vlade nije napomenuo da li ce se te ''ogromne'' plate zadrzati posle januara.
E sad, taj boljitak ce osetiti procentualno malecna grupa, dok ce ostatak drzave i preduzetnika i dalje grcati u dugovima, davajuci poslednji dinar drzavi za namete, poreze, racune itd... Ali dobro, kad su ljudi neradnici, pa nece da rade vise od 20 sati dnevno...

Daca

pre 7 godina

Jel u januaru za 2 godine ili nekom drugom januaru? Samo jos da izadje spisak sta sve poskupljuje u januaru, a da, to ce tamo krajem decembra da napisu ako se sete.

Rodrigo

pre 7 godina

Super,povecanje primanja.A niko ne pominje povecanje cene struje sto lancano poskupljuje i sve ostalo,tako da smo opet na nuli sto se tice visih primanja.

čika Boki

pre 7 godina

zašto vojsci i policiji? vojnik sa osnovnom školom ima 31000. njima treba smanjiti. pitajte naše tradicionalne prijatelje iz okruženja, ako meni ne verujete

egledajovo

pre 7 godina

sve rekordi a nidje vidika, nidje puta, autpouta, fantazijo moja, pa dje si makar ti. tamo na zapadu dje cveta limun zut, tamo je selo moje, tamo je Nemacka :)

misko

pre 7 godina

Dace bog da ce sve oteto vratiti sa kamatom. Iza svakog politicara ostane neki zapis a iza OVOG ce pisati da je otimao od sopstvenog naroda da bi davao subvencije stranim tajkunima. Sada jos sapucu ali kada mu se bude blizio politicki kraj, govorice se glasno. Da mi daju svo blago sveta ne bi voleo da sam na njegovo mestu.

Strasno

pre 7 godina

Iskreno, ovi me iz dana u dan sve vise podsecaju na jednu ozloglasenu kriminalnu partiju aktuelnu pre otprilike 70-80 godina. Kult velikog vodje je tu, uspostavljanje opste netrepeljivosti u drustvu je tu(posebno klasna netrepeljivost). Pospesivanje bele kuge(tj autogenocida je tu). Jedino im fali da malo rade na privredi sto bi bio red ako vec pokusavaju da prepisuju. A ti narode, mozes samo da vices "bolje grob nego rob". I jos jedna stvar, za ovih desetak godina manje vise, Srbija ce nepovratno "izgubiti" prakticno vise stanovnistva nego za vreme drugog svetskog rata, pa vi mislite malo o tome.

Mogu samo da odem na grob dedi da mu kazem i da se isplacem od muke jer su mu dedovi,otac i braca ginuli za dzabe kako u prvom svetskom tako u drugom ratu.

Ujka Vasa

pre 7 godina

Vrati prvo nezakonito smanjene penzije,pa onda udri sa ovakvim demagoškim izjavama!Penzije nisu socijalna kategorija i one se ostvaruju redovnim uplatama u PIO fond koji su ovi ex/radikali i SPS-ovci "pojeli"/ opljačkali devedesetih,a sada se ponašaju kao da dele milostinju.
Jednom rečju:Sramota!

mali Perica

pre 7 godina

Primecujem da rok za "boljitak" nije vise godina ili dve. Ovog puta je cetiri meseca za preporod Srbije i sveopstu ekonomsku renesansu, malo li je?

Sreten Žujkić

pre 7 godina

Kod Vodje sve nešto rekordno, rast, suficit
ovo-ono, prvi put u istoriji... bla bla bla, a jedino što je rekordno jeste koliko loše-rekordno živimo... plate 200€ . O čemu li ovi ljudi pričaju i to bez trunke sramote, izgleda da su sebe ubedili u svoje laži.
Stvarno sramota koliko nam dobro ide!

Duke

pre 7 godina

Zanima me kada cemo na red doci i mi zaposleni u komunalnim preduzecima? Pre smanjenja sam imao 31000 dinara sa 23 god.staza, a sada primam oko 28000. U pitanju je jedno malo komunalno preduzece sa 200 zaposlenih u Loznici! Ili je izgleda drzava resila da nas "dokrajci"!
(Struki, 26. septembar 2016 15:25)

Na stranu Vucic i njegova svakodnevna obecanja ali mene ipak saznanje da postoje ovakve firme ipak vise rastuzi.

Druze Strruki sta ''malo komunalno preduzece'' iz Loznice radi sa svojih 200 zaposlenih?
Da li radis vise, bolje pa ocekujes povecanje?
Posto to ocigledno nije jedino komunalno preduzece u Loznici, dobro je Loznica i ziva jer dok namiri prvo gomilu vas iz lokalnih preduzeca, pa onda i pijavice sa republickog nivoa, mislim da postenom RADNIKU i vlasnicima malih firmi nepretekne ni za budjav lebac.

200 ljudi radi u komunalnom u Loznici!!!

@

pre 7 godina

zna li neko od vas šta znači "rekordne" - znači, (pametnom) potpuno jasno - najveće ikad! a te januarske, rekordne ili kako god, neće biti ni na nivou onih koje su otimanjem smanjene za 10%...
ali polu(ne)pismeni kad čuju "rekordne", biće prezadovoljni sve i da ne prime plate uopšte!

Brka

pre 7 godina

A sta je novo ot otvorio?ko o cemu baba o ustipcima.Za cas okrene temu koja mu odgovara. Privredni rast, konsolidacija budzeta i povecanje plata i penzija (1%). I narod skace od srece a on prica da penzioneri nikada nisu imali tolike penzije.Naravno oni kojima penzije nisu dirane

Da se ne lazemo

pre 7 godina

Troskovi nameta od strane drzave su oko 350% visi nego 2008. godine a plate su sada nize nego tada i kurs evra visi za 50% u odnosu na tadasnji!

U odnosu na 2012. godinu nameti od strane drzave ka gradjanima su visi za oko 250% a plate takodje nize!

Plus su uvedeni novi poorezi, kao i akcize na luksuz kakvih nema u svetu! + taksa za raspali rts itd. Bolje nam nece biti dakle ni za "dve godine".

Struki

pre 7 godina

Zanima me kada cemo na red doci i mi zaposleni u komunalnim preduzecima? Pre smanjenja sam imao 31000 dinara sa 23 god.staza, a sada primam oko 28000. U pitanju je jedno malo komunalno preduzece sa 200 zaposlenih u Loznici! Ili je izgleda drzava resila da nas "dokrajci"!

Da se ne lazemo

pre 7 godina

Troskovi nameta od strane drzave su oko 350% visi nego 2008. godine a plate su sada nize nego tada i kurs evra visi za 50% u odnosu na tadasnji!

U odnosu na 2012. godinu nameti od strane drzave ka gradjanima su visi za oko 250% a plate takodje nize!

Plus su uvedeni novi poorezi, kao i akcize na luksuz kakvih nema u svetu! + taksa za raspali rts itd. Bolje nam nece biti dakle ni za "dve godine".

dobrivoje...

pre 7 godina

Ovakve vesti trebaju objavljivati medije, a ne neke tamo kako se neka starleta slikala gola na jahti ili cak kako je ugradila silikone i td., ovako nesto treba narodu, povecanje plata i penzija...

Hedona

pre 7 godina

Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdrastvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

Rale

pre 7 godina

Ekonomska i socijalna odgovornost se ogledaju upravo u ovakvom odnosu prema gradjanima: moze se deliti samo zaradjeno, a posebnu paznju posvetiti onima sa najmanjim primanjima.

Ujka Vasa

pre 7 godina

Vrati prvo nezakonito smanjene penzije,pa onda udri sa ovakvim demagoškim izjavama!Penzije nisu socijalna kategorija i one se ostvaruju redovnim uplatama u PIO fond koji su ovi ex/radikali i SPS-ovci "pojeli"/ opljačkali devedesetih,a sada se ponašaju kao da dele milostinju.
Jednom rečju:Sramota!

jaksa

pre 7 godina

Ma probao sam da realizujem to povecanje,ali...tesko...davao sam klincu 100 dinara za uzinu, pa sam, posle povecanja plate, poceo da mu dajem 102 dinara...i, zamisli, kaze da doruckuje isto...nema poboljsanja...:)

Sreten Žujkić

pre 7 godina

Kod Vodje sve nešto rekordno, rast, suficit
ovo-ono, prvi put u istoriji... bla bla bla, a jedino što je rekordno jeste koliko loše-rekordno živimo... plate 200€ . O čemu li ovi ljudi pričaju i to bez trunke sramote, izgleda da su sebe ubedili u svoje laži.
Stvarno sramota koliko nam dobro ide!

Al' ću da se oparim, ima kerovi da piju šampanjac

pre 7 godina

Opa bato ... Znači, od Nove godine, da računam na preko 600 evra, koliko sam dobijao pod Koštunicom, i koliko je bilo rekord do sad.
Inače, krenuo sam sa 300, došao do 600, trenutno sam opet na 300. A posao isti.

Mona Liza

pre 7 godina

Siromastvo mi ubi drustveni zivot.

Druzim se jos jedino u samoposluzi, dok cekam red na kasi. Sve ostalo izbegavam: niti imam za poklon, ni da se obucem, cvece jedino da kradem po komsijskim bastama, ako je sezona...
Smeskam se ko Mona Liza dok ne popravim dvojku ( za dve godine), kosu farbam sama i neretko se poplasim od sebe u ogledalu. Muz jos gori, al deca su nam lepa hvala Bogu. Mi smo nekad takvi bili.

Zato, Vucicu, daj da vidim taj tvoj napredak i istorijski uspeh vec jednom, pa da odem kod zubara i negde uvece na pice.
Bice to za mene: prvi put u novijoj istoriji! Boze sacuvaj i gde i kako ja zivim!

laki78

pre 7 godina

A u Pozarevcu rekordan broj second hand sopova u najstrozem centru grada.Zatvaraju se radnje sa firmiranom garderobom i otvaraju prodavnice polovne odece.Valjda je to taj odraz rekordnih primanja i nordijskog standarda.Da tu su i dobri stari kasino i slot klubovi na sve strane.Kad sam to bese video,a da devedesetih.

profesionalac

pre 7 godina

Dug Srbije 2012. kada je Vučić došao na vlast bila je 15 milijardi eura,a danas je 25 milijardi.To znači da se A.V. zadužio za 4 godine još 10 milijardi,a i pored toga je skinuo penzije i plate i time ,,zaradio,, još 280 miliona evra godišnje.Od te otimačine i kredita koje je uzeo finansiraće ,,povećanje,, plata i penzija odnosno vraćanje na nivo iz 2012.Toliko o ekonomiji Aleksandra Vučića,a da ne govorimo o otpisu 900 miliona evra duga RTB Bor(to je novac koji je uzeo od plata i penzija za period od preko 3 godine).E to je ekonomija Srbije i takozvano povećanje plata i penzija.Najgore je kada državu umesto pameti vodi glupost i sujeta jednog despota poznatog kao Aleksandar Vučić.

Laura

pre 7 godina

Divno. Jedva cekam januar. Bice nam bolje svaki dan pomalo.
Uzeo mi je 50 dinara, vraca mi 20 dinara i ubedjuje me da nikad vise od 20din nisam ni imala.

Jadranka

pre 7 godina

Obećao si do kraja 2017. vratiti penzije,a sada daješ milostinju. Uzeo si od jadnih penzionera,a rasipaš pare na sportiste,Srebrenicu itd.Više ti ne verujem ni reč.

Rodrigo

pre 7 godina

Super,povecanje primanja.A niko ne pominje povecanje cene struje sto lancano poskupljuje i sve ostalo,tako da smo opet na nuli sto se tice visih primanja.

Tasa BG

pre 7 godina

Ala sam se slatko nasmejao.Inace ucim nemacki svakog dana od kuce do posla i nazad kad god imam slobodnog vremena i zaista nameravam da do januara 2017-e godine emigriram odavde.Od januara ostavljam Srbiju da uziva u Vucicevim platama.Cisto da od januara 2017-e kada pocnem da radim u Nemackoj da dam svoj patrijotski doprinos time sto necu biti na Vucicevom spisku za plate-neka ima za patrijote.

postovani AV

pre 7 godina

Molim Te, nemoj mi povecavati penziju, Samo mi Vrati Moju Zakonom zaradjenu. Dakle moja stvarna penzija je 53300 din, ukinuo si mi 6700 din, i Zato te molim, samo mi Vrati Skroz posteno zaradjenu penziju. PUNI radni staz sa Ukupno 6 meseci bolovanja

bucak

pre 7 godina

ako uzmemo u obzir da jos nije proslo 48 sati za koliko je trebao biti uhvacen ubica one pevacice, da se jos uvek nije niko iz eU zacrveneo zbog drona na utakmici ocekujem da bi ovo povecanje moglo doci na red u januaru 2117.

Aca

pre 7 godina

Imao sam platu 64000,to je nekad bilo oko 750€,2006-2007,sada je to 500€,znači ja ću imati nešto više od tih 750€,a to mu dođe oko 90000-100000! Hvalaaaa A. V. :-)

Strasno

pre 7 godina

Iskreno, ovi me iz dana u dan sve vise podsecaju na jednu ozloglasenu kriminalnu partiju aktuelnu pre otprilike 70-80 godina. Kult velikog vodje je tu, uspostavljanje opste netrepeljivosti u drustvu je tu(posebno klasna netrepeljivost). Pospesivanje bele kuge(tj autogenocida je tu). Jedino im fali da malo rade na privredi sto bi bio red ako vec pokusavaju da prepisuju. A ti narode, mozes samo da vices "bolje grob nego rob". I jos jedna stvar, za ovih desetak godina manje vise, Srbija ce nepovratno "izgubiti" prakticno vise stanovnistva nego za vreme drugog svetskog rata, pa vi mislite malo o tome.

Mogu samo da odem na grob dedi da mu kazem i da se isplacem od muke jer su mu dedovi,otac i braca ginuli za dzabe kako u prvom svetskom tako u drugom ratu.

mick

pre 7 godina

u januaru? jel to ono kad se u decembru prime 2 plate(novembar i decembar) zbog praznika i kraja fiskalne godine pa se onda za bozic na tv izadje sa statistikom prosecne plate od '500' eura koja ce sada biti 505 eura verovatno...???

pomoravac

pre 7 godina

Dao bih nasim politicarima minimalac, pa da vidimo dokle bi prezivele, dva tri dana. Kako premijera nije sramota da se bilo cime hvali.Dolaze strani investitori , da slepcu srbinu 200 evra i to je dobro.

@

pre 7 godina

zna li neko od vas šta znači "rekordne" - znači, (pametnom) potpuno jasno - najveće ikad! a te januarske, rekordne ili kako god, neće biti ni na nivou onih koje su otimanjem smanjene za 10%...
ali polu(ne)pismeni kad čuju "rekordne", biće prezadovoljni sve i da ne prime plate uopšte!

sofronije

pre 7 godina

U Januaru ce biti rekordne plate za 2017. godinu, to ne moze da se promasi. Namesti ti care da u avgustu budu rekordne plate kad se deci nabavlja za skolu.

ja

pre 7 godina

Za 100 dinara vece plate i penzije ,a oduzeto po dve tri hiljade svakom,kakva trinesta plata minimalac je minimalac nije dovoljan ni za prezivljavanje ,nek narlodni poslanici i ministri primaju minimalac da vide kako je obicnom radniku.
(ozaloscena porodica, 26. septembar 2016 17:25)
meni je od plate, koja je bila nesto visa od 60.000 dinara, uzeto od 12 do 15.000...znaci, rekordno ce. biti ako mi poveca platu za 15.000! mada, vec je plata,po izjavi doticnog gosppdina, bila preko 500 eura, pa 400 a sada nije ni 350 (prosecna) a u stvari, nikad nije prelazila 200....tako da covek nastavlja da lupeta i laze......ne znam samo kako mu nos ne probije zid od ovoliko lazi.....

пролетер

pre 7 godina

могао би и да натера приватнике да на поштенији начин плаћају раднике, а не да имам плату 30000 са дипломом инжењера, платим инфостан 15000, а мом послодавцу једна гума на аутомобилу вреди 60000

ludi milojko

pre 7 godina

Hi hi hi imacu veću platu pre nego što su oni rebnuli 10%.Biće povećanje 3% i slus.Upravu je čovek imaćemo više nego prošli put a cene otišle 200% hi hi hi.

Pedja

pre 7 godina

Pa kako sada u januaru... pa to nije za dva, dva i po meseca??? Sada sam totalno zbunjen. Kome sada da verujem Vucicu za dva, dva i po meseca ili Vucicu u januaru...hmmmm..

Brka

pre 7 godina

A sta je novo ot otvorio?ko o cemu baba o ustipcima.Za cas okrene temu koja mu odgovara. Privredni rast, konsolidacija budzeta i povecanje plata i penzija (1%). I narod skace od srece a on prica da penzioneri nikada nisu imali tolike penzije.Naravno oni kojima penzije nisu dirane

Zli

pre 7 godina

Najezim se kad vidim kolike su realne plate ovde... Vec godinama radim online za strance i stvarno ne znam kako bih opstao sa recimo 400e mesecno... Brr, jeza, jedva da prezivis, odecu i obucu da ne pominjem a ne daj Boze da se razbolis ili da moras kod privatnog zubara... Bezite odavde ili ucite sto vise mozete, jedino master level skill u necemu moze da vas spase.

Sloboda

pre 7 godina

A kako ces da povecas penzije ,drumski razbojnice?Treba da razmisljam na koju nogu ces da ustanes,pa ces da delis kako ti se cefne?Nista racunanje po zakonu?Nista Ustav?

dex

pre 7 godina

Nije to nikakvo iznenadjenje, ali nije ni plod rada ove vlasti. U januaru ce prosecna plata biti enormna, jer ce se u drzavnim firmama i dobrostojecim privatnim deliti trinaesta plata, ili nesto slicno, poput davanja plate unapred. Bice interesantno videti razliku izmedju januara i februara. Marketing strucnjak na celu Vlade nije napomenuo da li ce se te ''ogromne'' plate zadrzati posle januara.
E sad, taj boljitak ce osetiti procentualno malecna grupa, dok ce ostatak drzave i preduzetnika i dalje grcati u dugovima, davajuci poslednji dinar drzavi za namete, poreze, racune itd... Ali dobro, kad su ljudi neradnici, pa nece da rade vise od 20 sati dnevno...

mali Perica

pre 7 godina

Primecujem da rok za "boljitak" nije vise godina ili dve. Ovog puta je cetiri meseca za preporod Srbije i sveopstu ekonomsku renesansu, malo li je?

misko

pre 7 godina

Dace bog da ce sve oteto vratiti sa kamatom. Iza svakog politicara ostane neki zapis a iza OVOG ce pisati da je otimao od sopstvenog naroda da bi davao subvencije stranim tajkunima. Sada jos sapucu ali kada mu se bude blizio politicki kraj, govorice se glasno. Da mi daju svo blago sveta ne bi voleo da sam na njegovo mestu.

Deran

pre 7 godina

Troskovi nameta od strane drzave su oko 350% visi nego 2008. godine a plate su sada nize nego tada i kurs evra visi za 50% u odnosu na tadasnji! 

U odnosu na 2012. godinu nameti od strane drzave ka gradjanima su visi za oko 250% a plate takodje nize! 

Plus su uvedeni novi poorezi, kao i akcize na luksuz kakvih nema u svetu! + taksa za raspali rts itd. Bolje nam nece biti dakle ni za "dve godine".
(Da se ne lazemo, 26. septembar 2016 15:19)

Upravo si rekao suštinu, najrealniji indikator za standard stanovništva je koliko možeš nečega da kupiš za svoju platu.

Daca

pre 7 godina

Jel u januaru za 2 godine ili nekom drugom januaru? Samo jos da izadje spisak sta sve poskupljuje u januaru, a da, to ce tamo krajem decembra da napisu ako se sete.

egledajovo

pre 7 godina

sve rekordi a nidje vidika, nidje puta, autpouta, fantazijo moja, pa dje si makar ti. tamo na zapadu dje cveta limun zut, tamo je selo moje, tamo je Nemacka :)

Aleksandar

pre 7 godina

Jel to kao ono kad smo slavno dostigli prosečnu platu 400 e pa je to trajalo mesec dana i sad je opet 375? Ko ne veruje ima Wikipediju pa nek pogleda.

Rade

pre 7 godina

Kad cete vratiti otete postotke i koeficijente,za trecinu su spustili plate u socijali pa bi sad da podvalite kao neko povecanje.Nikad veca banda nije vladala nekom drzavom u istoriji.

pomoravac

pre 7 godina

Sta je sa privatnim sektorom, ako vam nije poznato oko 85 procenta radnika su na minimalcu.Pitali se ko u ovoj dzavi kako da se prezivi sa 200 plate. To je prava istina a ne statistike i procenti kojima nas premijer mase . U privatnom sektoru sindikat i ne postoji, i gde se pokusa osnivanje nailazi na sancije i otkaze od strane poslodavca. Zato i nase velikase ne zanima privatni sektor. sTA IH BRIGA ROBLJA IMA KOLKIKO HOCES.

paso

pre 7 godina

Mozete vi podici minimalnu zaradu i na 250 din. po satu. Ne vredi! Ko radi u privatnom sektoru zna kako se to radi po sistemu, ''Uzimala, vracala'', radi!!!

Struki

pre 7 godina

Zanima me kada cemo na red doci i mi zaposleni u komunalnim preduzecima? Pre smanjenja sam imao 31000 dinara sa 23 god.staza, a sada primam oko 28000. U pitanju je jedno malo komunalno preduzece sa 200 zaposlenih u Loznici! Ili je izgleda drzava resila da nas "dokrajci"!

earthworker

pre 7 godina

a paolo koeljo ce napisati knjigu o tome koje ce mrmot zaviti u celofan i deliti zdravstvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima...

Nikola

pre 7 godina

Samo cu reci: umanjenje 2317 dinara x sigurno ima 24 meseca. Vrati mi prvo to, pa onda povecavaj nesto. I jos mislim da nije posteno smanjiti porodicnu penziju koja je vec 70% penzije i onemoguciti dodatni rad jer ponistava penziju. Nije Srbija toliko jeftina zemlja za zivot

ozaloscena porodica

pre 7 godina

Za 100 dinara vece plate i penzije ,a oduzeto po dve tri hiljade svakom,kakva trinesta plata minimalac je minimalac nije dovoljan ni za prezivljavanje ,nek narlodni poslanici i ministri primaju minimalac da vide kako je obicnom radniku.

Branko

pre 7 godina

Postovani Premijeru, u ime svoje porodice te molim nemoj vise da nas .....
Od vaseg dolaska na vlast moja porodisa zivi nikad gore, plata je manja nego sto je bila, cene su vece. Zar verujes da smo b...... Cene su otisle 20 % od kada ste na vlasti, plate su bezobrazno smanjene 10 %, tako da predhodno povecanje i ovo na stapu, koje pomerate za par meseci, i posle kojeg ce nam plate biti navodno nikad vece, nece nam poboljsati polozaj.
Plata ce mi biti manja od plate pre smanjena a gde su cene Premijeru.
Doci ce i taj januar, ukoliko se ne pomeri na april i narednu reviziju MMF pa ce da vidimo.
Zao mi je sto sam osudjen da zivim u tvojoj Srbiji, zato moja deca nece zbog vas i takvih kao sto ste Vi.
Narod sve vidi, cuti jer nesme da kaze sta misli.
I za kraj, nije bitno koliki je iznos plate u dinarima, vec koliko ona stvarno stvarno vredi, sta mi znaci godisnje povecanje od nekih 4 % kada cene rastu godisnje oko 15 %.

vagino-usti

pre 7 godina

potrebno je smanjiti neke poreze a ne povecavati plate drzavnom aparatu. povecajte visu stopu pdv na 20%, a porez na dohodak treba potpuno ukinuti. minimalac dici na 150 dinara, i poslodavci i radnici nece imati veci trosak, dok ce drzava imati minimalni trosak jer ce jos 100 hiljada radnika preci iz sive zone, i bice manje dotacije za penzije iz budzeta.

Duke

pre 7 godina

Zanima me kada cemo na red doci i mi zaposleni u komunalnim preduzecima? Pre smanjenja sam imao 31000 dinara sa 23 god.staza, a sada primam oko 28000. U pitanju je jedno malo komunalno preduzece sa 200 zaposlenih u Loznici! Ili je izgleda drzava resila da nas "dokrajci"!
(Struki, 26. septembar 2016 15:25)

Na stranu Vucic i njegova svakodnevna obecanja ali mene ipak saznanje da postoje ovakve firme ipak vise rastuzi.

Druze Strruki sta ''malo komunalno preduzece'' iz Loznice radi sa svojih 200 zaposlenih?
Da li radis vise, bolje pa ocekujes povecanje?
Posto to ocigledno nije jedino komunalno preduzece u Loznici, dobro je Loznica i ziva jer dok namiri prvo gomilu vas iz lokalnih preduzeca, pa onda i pijavice sa republickog nivoa, mislim da postenom RADNIKU i vlasnicima malih firmi nepretekne ni za budjav lebac.

200 ljudi radi u komunalnom u Loznici!!!

psl

pre 7 godina

U svim ovim komentarima sam se našla. Vidim da u Srbiji ima Mona Liza koliko hoćeš. Previše na ovako malom prostoru. Interesuje me kolika je plata ovima koji lupaju tolike minuse na ove komentare koji oslikavaju pravo stanje onoga kako živimo. Džabe lupate 1000 minusa to ništa neće promeniti. Kakvo povećanje plata? Imala sam 32.000,00 pa mi Vučić smanjio na 28.000,00 i sad će mi povećati za koliko dinara? Hvali se da je zadnje povećanje na godišnjem nivou 3.600,00 pa čoveče na tom istom nivou si mi uzeo 48.000,00 din. ČETRDESETOSAMHILJADADINARA. I slovima da napišem. I koje godine ću imati kao pre? Verovatno kao što je neko napisao 2117 godine. Hvala premijeru, ko preživi pričaće.

Kell

pre 7 godina

U decembru i januaru su uvek najveće plate. Što nije rekao februar/mart..., najslabiji meseci u svakoj grani i to ubedljivo što povlači da su i Plate najmanje

čika Boki

pre 7 godina

zašto vojsci i policiji? vojnik sa osnovnom školom ima 31000. njima treba smanjiti. pitajte naše tradicionalne prijatelje iz okruženja, ako meni ne verujete

mle

pre 7 godina

U svim ovim komentarima sam se našla. Vidim da u Srbiji ima Mona Liza koliko hoćeš. Previše na ovako malom prostoru. Interesuje me kolika je plata ovima koji lupaju tolike minuse na ove komentare koji oslikavaju pravo stanje onoga kako živimo. Džabe lupate 1000 minusa to ništa neće promeniti. Kakvo povećanje plata? Imala sam 32.000,00 pa mi Vučić smanjio na 28.000,00 i sad će mi povećati za koliko dinara? Hvali se da je zadnje povećanje na godišnjem nivou 3.600,00 pa čoveče na tom istom nivou si mi uzeo 48.000,00 din. ČETRDESETOSAMHILJADADINARA. I slovima da napišem. I koje godine ću imati kao pre? Verovatno kao što je neko napisao 2117 godine. Hvala premijeru, ko preživi pričaće.

po ovome bi reko da radis u drzavnoj sluzbi/firmi cim ti vučić smanjuje platu... E nije mi vas zao ni jednu jedinu trunkicu, vidi majke ti bedne vam plate ... pa ni njih bre ne zaradite ...gde god odem , u ambulantu, nsz, katastar , opstinu tretiraju me kao stoku ili ono na kisi... niko te ne vidi, svi kolutaju ocima bece se, vicu kao da sam prvi razred ...ocekuju da neko nesto zna,a da mu se ne kaze... uzmu ti ono ljudsko dostojanstvo... a ovamo im male plate ... komsija dodje sa posla smrdi na rostilj, zali se ceo dan ga u firmi terali da przi meso ... Rostiljaju u toku radnog vremena!! i onda sledeci dan dodje i zali se kako mu je mala plata, a pomenes mu da promeni posao da predje kod privatnika kao majku da si mu opsovao ... nije lud da mu privatnik slomi kicmu..znam vas dobro lezilebovići

Da se ne lazemo

pre 7 godina

Troskovi nameta od strane drzave su oko 350% visi nego 2008. godine a plate su sada nize nego tada i kurs evra visi za 50% u odnosu na tadasnji!

U odnosu na 2012. godinu nameti od strane drzave ka gradjanima su visi za oko 250% a plate takodje nize!

Plus su uvedeni novi poorezi, kao i akcize na luksuz kakvih nema u svetu! + taksa za raspali rts itd. Bolje nam nece biti dakle ni za "dve godine".

Ujka Vasa

pre 7 godina

Vrati prvo nezakonito smanjene penzije,pa onda udri sa ovakvim demagoškim izjavama!Penzije nisu socijalna kategorija i one se ostvaruju redovnim uplatama u PIO fond koji su ovi ex/radikali i SPS-ovci "pojeli"/ opljačkali devedesetih,a sada se ponašaju kao da dele milostinju.
Jednom rečju:Sramota!

Struki

pre 7 godina

Zanima me kada cemo na red doci i mi zaposleni u komunalnim preduzecima? Pre smanjenja sam imao 31000 dinara sa 23 god.staza, a sada primam oko 28000. U pitanju je jedno malo komunalno preduzece sa 200 zaposlenih u Loznici! Ili je izgleda drzava resila da nas "dokrajci"!

Brka

pre 7 godina

A sta je novo ot otvorio?ko o cemu baba o ustipcima.Za cas okrene temu koja mu odgovara. Privredni rast, konsolidacija budzeta i povecanje plata i penzija (1%). I narod skace od srece a on prica da penzioneri nikada nisu imali tolike penzije.Naravno oni kojima penzije nisu dirane

Rodrigo

pre 7 godina

Super,povecanje primanja.A niko ne pominje povecanje cene struje sto lancano poskupljuje i sve ostalo,tako da smo opet na nuli sto se tice visih primanja.

Aca

pre 7 godina

Imao sam platu 64000,to je nekad bilo oko 750€,2006-2007,sada je to 500€,znači ja ću imati nešto više od tih 750€,a to mu dođe oko 90000-100000! Hvalaaaa A. V. :-)

Sreten Žujkić

pre 7 godina

Kod Vodje sve nešto rekordno, rast, suficit
ovo-ono, prvi put u istoriji... bla bla bla, a jedino što je rekordno jeste koliko loše-rekordno živimo... plate 200€ . O čemu li ovi ljudi pričaju i to bez trunke sramote, izgleda da su sebe ubedili u svoje laži.
Stvarno sramota koliko nam dobro ide!

Tasa BG

pre 7 godina

Ala sam se slatko nasmejao.Inace ucim nemacki svakog dana od kuce do posla i nazad kad god imam slobodnog vremena i zaista nameravam da do januara 2017-e godine emigriram odavde.Od januara ostavljam Srbiju da uziva u Vucicevim platama.Cisto da od januara 2017-e kada pocnem da radim u Nemackoj da dam svoj patrijotski doprinos time sto necu biti na Vucicevom spisku za plate-neka ima za patrijote.

@

pre 7 godina

zna li neko od vas šta znači "rekordne" - znači, (pametnom) potpuno jasno - najveće ikad! a te januarske, rekordne ili kako god, neće biti ni na nivou onih koje su otimanjem smanjene za 10%...
ali polu(ne)pismeni kad čuju "rekordne", biće prezadovoljni sve i da ne prime plate uopšte!

pomoravac

pre 7 godina

Dao bih nasim politicarima minimalac, pa da vidimo dokle bi prezivele, dva tri dana. Kako premijera nije sramota da se bilo cime hvali.Dolaze strani investitori , da slepcu srbinu 200 evra i to je dobro.

Aleksandar

pre 7 godina

Jel to kao ono kad smo slavno dostigli prosečnu platu 400 e pa je to trajalo mesec dana i sad je opet 375? Ko ne veruje ima Wikipediju pa nek pogleda.

mali Perica

pre 7 godina

Primecujem da rok za "boljitak" nije vise godina ili dve. Ovog puta je cetiri meseca za preporod Srbije i sveopstu ekonomsku renesansu, malo li je?

Strasno

pre 7 godina

Iskreno, ovi me iz dana u dan sve vise podsecaju na jednu ozloglasenu kriminalnu partiju aktuelnu pre otprilike 70-80 godina. Kult velikog vodje je tu, uspostavljanje opste netrepeljivosti u drustvu je tu(posebno klasna netrepeljivost). Pospesivanje bele kuge(tj autogenocida je tu). Jedino im fali da malo rade na privredi sto bi bio red ako vec pokusavaju da prepisuju. A ti narode, mozes samo da vices "bolje grob nego rob". I jos jedna stvar, za ovih desetak godina manje vise, Srbija ce nepovratno "izgubiti" prakticno vise stanovnistva nego za vreme drugog svetskog rata, pa vi mislite malo o tome.

Mogu samo da odem na grob dedi da mu kazem i da se isplacem od muke jer su mu dedovi,otac i braca ginuli za dzabe kako u prvom svetskom tako u drugom ratu.

Laura

pre 7 godina

Divno. Jedva cekam januar. Bice nam bolje svaki dan pomalo.
Uzeo mi je 50 dinara, vraca mi 20 dinara i ubedjuje me da nikad vise od 20din nisam ni imala.

dex

pre 7 godina

Nije to nikakvo iznenadjenje, ali nije ni plod rada ove vlasti. U januaru ce prosecna plata biti enormna, jer ce se u drzavnim firmama i dobrostojecim privatnim deliti trinaesta plata, ili nesto slicno, poput davanja plate unapred. Bice interesantno videti razliku izmedju januara i februara. Marketing strucnjak na celu Vlade nije napomenuo da li ce se te ''ogromne'' plate zadrzati posle januara.
E sad, taj boljitak ce osetiti procentualno malecna grupa, dok ce ostatak drzave i preduzetnika i dalje grcati u dugovima, davajuci poslednji dinar drzavi za namete, poreze, racune itd... Ali dobro, kad su ljudi neradnici, pa nece da rade vise od 20 sati dnevno...

Al' ću da se oparim, ima kerovi da piju šampanjac

pre 7 godina

Opa bato ... Znači, od Nove godine, da računam na preko 600 evra, koliko sam dobijao pod Koštunicom, i koliko je bilo rekord do sad.
Inače, krenuo sam sa 300, došao do 600, trenutno sam opet na 300. A posao isti.

paso

pre 7 godina

Mozete vi podici minimalnu zaradu i na 250 din. po satu. Ne vredi! Ko radi u privatnom sektoru zna kako se to radi po sistemu, ''Uzimala, vracala'', radi!!!

egledajovo

pre 7 godina

sve rekordi a nidje vidika, nidje puta, autpouta, fantazijo moja, pa dje si makar ti. tamo na zapadu dje cveta limun zut, tamo je selo moje, tamo je Nemacka :)

earthworker

pre 7 godina

a paolo koeljo ce napisati knjigu o tome koje ce mrmot zaviti u celofan i deliti zdravstvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima...

Sloboda

pre 7 godina

A kako ces da povecas penzije ,drumski razbojnice?Treba da razmisljam na koju nogu ces da ustanes,pa ces da delis kako ti se cefne?Nista racunanje po zakonu?Nista Ustav?

пролетер

pre 7 godina

могао би и да натера приватнике да на поштенији начин плаћају раднике, а не да имам плату 30000 са дипломом инжењера, платим инфостан 15000, а мом послодавцу једна гума на аутомобилу вреди 60000

sofronije

pre 7 godina

U Januaru ce biti rekordne plate za 2017. godinu, to ne moze da se promasi. Namesti ti care da u avgustu budu rekordne plate kad se deci nabavlja za skolu.

bucak

pre 7 godina

ako uzmemo u obzir da jos nije proslo 48 sati za koliko je trebao biti uhvacen ubica one pevacice, da se jos uvek nije niko iz eU zacrveneo zbog drona na utakmici ocekujem da bi ovo povecanje moglo doci na red u januaru 2117.

Jadranka

pre 7 godina

Obećao si do kraja 2017. vratiti penzije,a sada daješ milostinju. Uzeo si od jadnih penzionera,a rasipaš pare na sportiste,Srebrenicu itd.Više ti ne verujem ni reč.

vagino-usti

pre 7 godina

potrebno je smanjiti neke poreze a ne povecavati plate drzavnom aparatu. povecajte visu stopu pdv na 20%, a porez na dohodak treba potpuno ukinuti. minimalac dici na 150 dinara, i poslodavci i radnici nece imati veci trosak, dok ce drzava imati minimalni trosak jer ce jos 100 hiljada radnika preci iz sive zone, i bice manje dotacije za penzije iz budzeta.

jaksa

pre 7 godina

Ma probao sam da realizujem to povecanje,ali...tesko...davao sam klincu 100 dinara za uzinu, pa sam, posle povecanja plate, poceo da mu dajem 102 dinara...i, zamisli, kaze da doruckuje isto...nema poboljsanja...:)

Kell

pre 7 godina

U decembru i januaru su uvek najveće plate. Što nije rekao februar/mart..., najslabiji meseci u svakoj grani i to ubedljivo što povlači da su i Plate najmanje

mick

pre 7 godina

u januaru? jel to ono kad se u decembru prime 2 plate(novembar i decembar) zbog praznika i kraja fiskalne godine pa se onda za bozic na tv izadje sa statistikom prosecne plate od '500' eura koja ce sada biti 505 eura verovatno...???

laki78

pre 7 godina

A u Pozarevcu rekordan broj second hand sopova u najstrozem centru grada.Zatvaraju se radnje sa firmiranom garderobom i otvaraju prodavnice polovne odece.Valjda je to taj odraz rekordnih primanja i nordijskog standarda.Da tu su i dobri stari kasino i slot klubovi na sve strane.Kad sam to bese video,a da devedesetih.

ludi milojko

pre 7 godina

Hi hi hi imacu veću platu pre nego što su oni rebnuli 10%.Biće povećanje 3% i slus.Upravu je čovek imaćemo više nego prošli put a cene otišle 200% hi hi hi.

Pedja

pre 7 godina

Pa kako sada u januaru... pa to nije za dva, dva i po meseca??? Sada sam totalno zbunjen. Kome sada da verujem Vucicu za dva, dva i po meseca ili Vucicu u januaru...hmmmm..

pomoravac

pre 7 godina

Sta je sa privatnim sektorom, ako vam nije poznato oko 85 procenta radnika su na minimalcu.Pitali se ko u ovoj dzavi kako da se prezivi sa 200 plate. To je prava istina a ne statistike i procenti kojima nas premijer mase . U privatnom sektoru sindikat i ne postoji, i gde se pokusa osnivanje nailazi na sancije i otkaze od strane poslodavca. Zato i nase velikase ne zanima privatni sektor. sTA IH BRIGA ROBLJA IMA KOLKIKO HOCES.

profesionalac

pre 7 godina

Dug Srbije 2012. kada je Vučić došao na vlast bila je 15 milijardi eura,a danas je 25 milijardi.To znači da se A.V. zadužio za 4 godine još 10 milijardi,a i pored toga je skinuo penzije i plate i time ,,zaradio,, još 280 miliona evra godišnje.Od te otimačine i kredita koje je uzeo finansiraće ,,povećanje,, plata i penzija odnosno vraćanje na nivo iz 2012.Toliko o ekonomiji Aleksandra Vučića,a da ne govorimo o otpisu 900 miliona evra duga RTB Bor(to je novac koji je uzeo od plata i penzija za period od preko 3 godine).E to je ekonomija Srbije i takozvano povećanje plata i penzija.Najgore je kada državu umesto pameti vodi glupost i sujeta jednog despota poznatog kao Aleksandar Vučić.

ozaloscena porodica

pre 7 godina

Za 100 dinara vece plate i penzije ,a oduzeto po dve tri hiljade svakom,kakva trinesta plata minimalac je minimalac nije dovoljan ni za prezivljavanje ,nek narlodni poslanici i ministri primaju minimalac da vide kako je obicnom radniku.

postovani AV

pre 7 godina

Molim Te, nemoj mi povecavati penziju, Samo mi Vrati Moju Zakonom zaradjenu. Dakle moja stvarna penzija je 53300 din, ukinuo si mi 6700 din, i Zato te molim, samo mi Vrati Skroz posteno zaradjenu penziju. PUNI radni staz sa Ukupno 6 meseci bolovanja

misko

pre 7 godina

Dace bog da ce sve oteto vratiti sa kamatom. Iza svakog politicara ostane neki zapis a iza OVOG ce pisati da je otimao od sopstvenog naroda da bi davao subvencije stranim tajkunima. Sada jos sapucu ali kada mu se bude blizio politicki kraj, govorice se glasno. Da mi daju svo blago sveta ne bi voleo da sam na njegovo mestu.

ja

pre 7 godina

Za 100 dinara vece plate i penzije ,a oduzeto po dve tri hiljade svakom,kakva trinesta plata minimalac je minimalac nije dovoljan ni za prezivljavanje ,nek narlodni poslanici i ministri primaju minimalac da vide kako je obicnom radniku.
(ozaloscena porodica, 26. septembar 2016 17:25)
meni je od plate, koja je bila nesto visa od 60.000 dinara, uzeto od 12 do 15.000...znaci, rekordno ce. biti ako mi poveca platu za 15.000! mada, vec je plata,po izjavi doticnog gosppdina, bila preko 500 eura, pa 400 a sada nije ni 350 (prosecna) a u stvari, nikad nije prelazila 200....tako da covek nastavlja da lupeta i laze......ne znam samo kako mu nos ne probije zid od ovoliko lazi.....

Deran

pre 7 godina

Troskovi nameta od strane drzave su oko 350% visi nego 2008. godine a plate su sada nize nego tada i kurs evra visi za 50% u odnosu na tadasnji! 

U odnosu na 2012. godinu nameti od strane drzave ka gradjanima su visi za oko 250% a plate takodje nize! 

Plus su uvedeni novi poorezi, kao i akcize na luksuz kakvih nema u svetu! + taksa za raspali rts itd. Bolje nam nece biti dakle ni za "dve godine".
(Da se ne lazemo, 26. septembar 2016 15:19)

Upravo si rekao suštinu, najrealniji indikator za standard stanovništva je koliko možeš nečega da kupiš za svoju platu.

Rade

pre 7 godina

Kad cete vratiti otete postotke i koeficijente,za trecinu su spustili plate u socijali pa bi sad da podvalite kao neko povecanje.Nikad veca banda nije vladala nekom drzavom u istoriji.

Duke

pre 7 godina

Zanima me kada cemo na red doci i mi zaposleni u komunalnim preduzecima? Pre smanjenja sam imao 31000 dinara sa 23 god.staza, a sada primam oko 28000. U pitanju je jedno malo komunalno preduzece sa 200 zaposlenih u Loznici! Ili je izgleda drzava resila da nas "dokrajci"!
(Struki, 26. septembar 2016 15:25)

Na stranu Vucic i njegova svakodnevna obecanja ali mene ipak saznanje da postoje ovakve firme ipak vise rastuzi.

Druze Strruki sta ''malo komunalno preduzece'' iz Loznice radi sa svojih 200 zaposlenih?
Da li radis vise, bolje pa ocekujes povecanje?
Posto to ocigledno nije jedino komunalno preduzece u Loznici, dobro je Loznica i ziva jer dok namiri prvo gomilu vas iz lokalnih preduzeca, pa onda i pijavice sa republickog nivoa, mislim da postenom RADNIKU i vlasnicima malih firmi nepretekne ni za budjav lebac.

200 ljudi radi u komunalnom u Loznici!!!

Daca

pre 7 godina

Jel u januaru za 2 godine ili nekom drugom januaru? Samo jos da izadje spisak sta sve poskupljuje u januaru, a da, to ce tamo krajem decembra da napisu ako se sete.

Nikola

pre 7 godina

Samo cu reci: umanjenje 2317 dinara x sigurno ima 24 meseca. Vrati mi prvo to, pa onda povecavaj nesto. I jos mislim da nije posteno smanjiti porodicnu penziju koja je vec 70% penzije i onemoguciti dodatni rad jer ponistava penziju. Nije Srbija toliko jeftina zemlja za zivot

Zli

pre 7 godina

Najezim se kad vidim kolike su realne plate ovde... Vec godinama radim online za strance i stvarno ne znam kako bih opstao sa recimo 400e mesecno... Brr, jeza, jedva da prezivis, odecu i obucu da ne pominjem a ne daj Boze da se razbolis ili da moras kod privatnog zubara... Bezite odavde ili ucite sto vise mozete, jedino master level skill u necemu moze da vas spase.

dobrivoje...

pre 7 godina

Ovakve vesti trebaju objavljivati medije, a ne neke tamo kako se neka starleta slikala gola na jahti ili cak kako je ugradila silikone i td., ovako nesto treba narodu, povecanje plata i penzija...

Hedona

pre 7 godina

Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdrastvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

Mona Liza

pre 7 godina

Siromastvo mi ubi drustveni zivot.

Druzim se jos jedino u samoposluzi, dok cekam red na kasi. Sve ostalo izbegavam: niti imam za poklon, ni da se obucem, cvece jedino da kradem po komsijskim bastama, ako je sezona...
Smeskam se ko Mona Liza dok ne popravim dvojku ( za dve godine), kosu farbam sama i neretko se poplasim od sebe u ogledalu. Muz jos gori, al deca su nam lepa hvala Bogu. Mi smo nekad takvi bili.

Zato, Vucicu, daj da vidim taj tvoj napredak i istorijski uspeh vec jednom, pa da odem kod zubara i negde uvece na pice.
Bice to za mene: prvi put u novijoj istoriji! Boze sacuvaj i gde i kako ja zivim!

Branko

pre 7 godina

Postovani Premijeru, u ime svoje porodice te molim nemoj vise da nas .....
Od vaseg dolaska na vlast moja porodisa zivi nikad gore, plata je manja nego sto je bila, cene su vece. Zar verujes da smo b...... Cene su otisle 20 % od kada ste na vlasti, plate su bezobrazno smanjene 10 %, tako da predhodno povecanje i ovo na stapu, koje pomerate za par meseci, i posle kojeg ce nam plate biti navodno nikad vece, nece nam poboljsati polozaj.
Plata ce mi biti manja od plate pre smanjena a gde su cene Premijeru.
Doci ce i taj januar, ukoliko se ne pomeri na april i narednu reviziju MMF pa ce da vidimo.
Zao mi je sto sam osudjen da zivim u tvojoj Srbiji, zato moja deca nece zbog vas i takvih kao sto ste Vi.
Narod sve vidi, cuti jer nesme da kaze sta misli.
I za kraj, nije bitno koliki je iznos plate u dinarima, vec koliko ona stvarno stvarno vredi, sta mi znaci godisnje povecanje od nekih 4 % kada cene rastu godisnje oko 15 %.

mle

pre 7 godina

U svim ovim komentarima sam se našla. Vidim da u Srbiji ima Mona Liza koliko hoćeš. Previše na ovako malom prostoru. Interesuje me kolika je plata ovima koji lupaju tolike minuse na ove komentare koji oslikavaju pravo stanje onoga kako živimo. Džabe lupate 1000 minusa to ništa neće promeniti. Kakvo povećanje plata? Imala sam 32.000,00 pa mi Vučić smanjio na 28.000,00 i sad će mi povećati za koliko dinara? Hvali se da je zadnje povećanje na godišnjem nivou 3.600,00 pa čoveče na tom istom nivou si mi uzeo 48.000,00 din. ČETRDESETOSAMHILJADADINARA. I slovima da napišem. I koje godine ću imati kao pre? Verovatno kao što je neko napisao 2117 godine. Hvala premijeru, ko preživi pričaće.

po ovome bi reko da radis u drzavnoj sluzbi/firmi cim ti vučić smanjuje platu... E nije mi vas zao ni jednu jedinu trunkicu, vidi majke ti bedne vam plate ... pa ni njih bre ne zaradite ...gde god odem , u ambulantu, nsz, katastar , opstinu tretiraju me kao stoku ili ono na kisi... niko te ne vidi, svi kolutaju ocima bece se, vicu kao da sam prvi razred ...ocekuju da neko nesto zna,a da mu se ne kaze... uzmu ti ono ljudsko dostojanstvo... a ovamo im male plate ... komsija dodje sa posla smrdi na rostilj, zali se ceo dan ga u firmi terali da przi meso ... Rostiljaju u toku radnog vremena!! i onda sledeci dan dodje i zali se kako mu je mala plata, a pomenes mu da promeni posao da predje kod privatnika kao majku da si mu opsovao ... nije lud da mu privatnik slomi kicmu..znam vas dobro lezilebovići

psl

pre 7 godina

U svim ovim komentarima sam se našla. Vidim da u Srbiji ima Mona Liza koliko hoćeš. Previše na ovako malom prostoru. Interesuje me kolika je plata ovima koji lupaju tolike minuse na ove komentare koji oslikavaju pravo stanje onoga kako živimo. Džabe lupate 1000 minusa to ništa neće promeniti. Kakvo povećanje plata? Imala sam 32.000,00 pa mi Vučić smanjio na 28.000,00 i sad će mi povećati za koliko dinara? Hvali se da je zadnje povećanje na godišnjem nivou 3.600,00 pa čoveče na tom istom nivou si mi uzeo 48.000,00 din. ČETRDESETOSAMHILJADADINARA. I slovima da napišem. I koje godine ću imati kao pre? Verovatno kao što je neko napisao 2117 godine. Hvala premijeru, ko preživi pričaće.

Rale

pre 7 godina

Ekonomska i socijalna odgovornost se ogledaju upravo u ovakvom odnosu prema gradjanima: moze se deliti samo zaradjeno, a posebnu paznju posvetiti onima sa najmanjim primanjima.

čika Boki

pre 7 godina

zašto vojsci i policiji? vojnik sa osnovnom školom ima 31000. njima treba smanjiti. pitajte naše tradicionalne prijatelje iz okruženja, ako meni ne verujete