Tradicija bi sada možda i mogla da se isplati

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije ponudilo je na javnom konkursu 8 miliona dinara subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.04.2021.

11:31

Tradicija bi sada možda i mogla da se isplati
Foto: Profimedia

U javnom pozivu se navodi da je namena bespovratnih subvencija povećanje broja zaposlenih koji raspolažu znanjem i veštinama tradicionalnih zanata, kao i povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih u ruralnim područjima i promocija proizvoda i tradicionalnih usluga.

Privredni subjekti mogu konkurisati do 21. aprila samo sa po jednom prijavom i očekivati 350.000 dinara za zapošljavanje i do 250.000 dinara za promociju proizvoda ili usluge.

Uslov za konkurisanje, pored upisa u odgovarajući registar Agencije za privredne registre, jeste i postojanje u Evidenciji sertifikovanih starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: