"Povećanje plata i penzija u skladu sa budžetom"

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da od prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić nasleđuje punu kasu, kao i sređene i stabilne javne finansije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

08:27

Foto: Tanjug, arhiva

Brnabić je poručila da će biti hrabra i nastaviti da sprovodi mere koje će dalje osigurati budućnost i razvoj Srbije bez obzira da li će one biti popularne.

“Apsolutno ću biti hrabra i nastaviti nepopularne mere kada su u pitanju finansijska stabilnost i kada je u pitanju budućnost Srbije" rekla je Brnabić na TV Pinku.

Ona smatra da je unekoliko očekuje lakši deo posla jer je novu vladu dočekala mnogo bolja i stabilnija finansijska i ekonomska situacija, za razliku od prethodnih vlade koju je dočekala zemlja blizu bankrota.

"Ostavljena je puna kasa, stabilnost i sigurnost, disciplina, i tu stabilnost obezebedićemo i dalje" poručila je Brnabić.

Mandatarka je rekla da građani mogu da očekuju i dalje poovećanje plata i penzija naravno u skladu sa budžetom i bez njegovog ugrožavanja ili na uštrb nastavka smanjenja javnog duga.

Kako je rekla, u 2018. i 2019. građani će videti u većoj meri efekte tih mera a koje će se ogledati u većem broju radnih mesta, investicijama, povećanju kupovne moći...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: