Potrebno 1.000 inspektora - hitno

Nakon sednice Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, utvrđeno je da postoje zastoji u radu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2021.

09:50

Potrebno 1.000 inspektora - hitno
Foto: Rina

Posebno u realizaciji Trogodišnjeg akcionog plana za zapošljavanje inspektora.

Nedostaje nam preko 1.000 ljudi u sistemu na svim nivoima, kako bi proces inspekcijskog nadzora mogao nesmetano da funkcioniše, istakla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave i predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović.

Ona je navela da će se u narednom periodu intenzivno raditi na rešavanju ovog problema u saradnji sa svim ministarstvima, a pre svega kako bi se proces novog zapošljavanja pojednostavio.

Takođe, na sednici je razmotreno uvođenje posebnog službeničkog zvanja, zvanje inspektor, a ministarka Obradović je navela da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave već uveliko radi na analizi potreba, imajući u vidu slabu zainteresovanost kadrova za obavljanje poslova ovog tipa.

Obradović je istakla i da je na sednici bilo reči o tome zašto svi inspektori nedovoljno koriste sistem e-Inspektor.

„Mali broj inspektora koristi ovu aplikaciju, već većina piše ručno zapisnike. To nije dobro kada je u pitanju unapređenje inspekcijskog nadzora. Utvrdili smo da i sam informatički sistem mora biti bolje prilagođen specifičnostima svake inspekcije“, zaključila je Obradović.

Ona je dodala da će sve što je danas konstatovano na sednici Koordinacione komisije biti pretočeno u odluke, koje će biti prosleđene inspekcijama, ali i da će se u narednom periodu intenzivno raditi na iznalaženju rešenja za navedene probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: