Nekom još 50 evra, a nekom duplo više: Kada možemo da očekujemo preostalu pomoć države?

Beograd -- Do kraja godine, na račune ljudi u Srbiji leći će još para koje je država izdvojila u okviru paketa pomoći građanima i privredi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, pil7615
Foto: Depositphotos, pil7615

Na račune penzionera leći će još 100 evra, a ostalim građanima sleduje upola manje novca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će građanima biti isplaćena još jedna "tura" novčane pomoći i to u decembru, ovoga puta u iznosu od 20 evra.

Razlog za ovakvu odluku su, kako je istakao predsednik, dobri ekonomski rezultati u julu mesecu.

Ovo znači da će građani najpre u novembru dobiti preostalih 30 evra pomoći najavljene u januaru, a u decembru još 20. Penzioneri će, sa druge strane, pored ovih 50, dobiti još 50 evra u septembru, koje je takođe Vučić ranije najavio.

Novac sleduje i privredi

Pomoć građanima nije jedina koju će država isplatiti u narednom periodu.

Naime, u sredu, 28. jula, biće isplaćena i četvrta rata auto-prevoznicima, koji primaju 600 evra po autobusu.

Nedugo zatim, 6. avgusta, još jedna grupa očekuje pomoć. Ona će biti isplaćena licima koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a ima ih 777, koje nisu obuhvaćena prošle godine.

Deset dana nakon toga, 16. avgusta, sledi uplata još jednog punog minimalca za zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu, kao vid sektorske pomoći.

Koliko je država do sada dala građanima?

Svi punoletni građani su od početka pandemije imali pravo da se prijave za pomoć koja je isplaćivana u nekoliko navrata. Tako je najpre prošle godine isplaćeno 100 evra svim zainteresovanim punoletnim građanima, a zatim je u maju ove godine isplaćeno još 30 evra.

I svi vakcinisani građani su mogli da se prijave za pomoć od 3.000 dinara koja je isplaćivana u junu.

Takođe, država je isplatila pomoć i srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji - svi građani su dobili po 100 evra, uključujući i decu, a nezaposleni su dobili 200 evra.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu