Gde je najskuplji život u Srbiji? Ne, Beograd nije tačan odgovor VIDEO

Prema analizama kupovne moći Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, najskuplji život je po svemu sudeći u Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2021.

14:45

Gde je najskuplji život u Srbiji? Ne, Beograd nije tačan odgovor VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Prva četiri mesta po potrošačkoj korpi zauzimaju Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo i Subotica, dok je Beograd na petom mestu.

Televiza Prva tim povodom obišla je pomenuti Zrenjanin, gde su im meštani požalili na brojna poskupljenja, ali istakli i da dosta novca troše kupujući vodu, budući da problem sa pijaćom imaju već decenijama.

Potrošaka korpa u Novom Sadu prema najnovijim podacima iznosi 82.073 dinara, u Zrenjaninu 81.755. U prestonici koja je zauzela peto mesto na ovoj listi potrošačka korpa iznosi 78.155 dinara.
Odmah iza Beograda je Sremska Mitrovica, pa i niz gradova gde je za potrepštine nužno izdvojiti oko 70 hiljada dinara, a to su Užice, Šabac, Valjevo, Niš i Smederevo. Najjeftiniji su troškovi života u Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: