"Moraće značajno da se obnovljaju lokalni i regionalni putevi u Vojvodini"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će morati značajno da se obnovljaju lokalni i regionalni putevi u Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 23.12.2020.

10:10

Foto: TANJUG, TARA RADOVANOVIÆ

"Između sela su velike rupe na putu kao da ništa nije ulagano poslednjih 50 ili 60 godina", ocenio je on.

Predsednik je danas posetio poljoprivredno gazdinstvo Save Matića, proizvođača duvana iz Golubinaca u Sremu, a potom je bio zakazan razgovor sa rukovodstvom kompanije Japan Tobako International (JTI) i proizvođačima duvana koji imaju ugovor sa tom kompanijom povodom uspešno završene sezone berbe duvana u 2020. godini i ostvarenih rekordnih prinosa na zasadima ove kulture.

Vučić je primetio da su jako loši putevi u Vojvodini i da će u tom smislu biti dodati neki projekti u plan Srbija 2025 i da će se pored gradnje autoputa Novi Sad - Ruma praviti i autoput Beograd - Zrenjanin, ali i da će biti urađeno mnogo regionalnih i lokalnih autoputeva u Vojvodini.

"Pored autoputa Beograd - Subotica, obilaznice prema Pančevu, mora da se radi i autoput Beograd - Zrenjanin. Ali osim autoputeva moraćemo značajno da obnavljamo lokalne i regionalne puteve. Od poteza Bačka Planka - Novi Sad, do mnogih drugih u Zapadnobačkom, Srednjebanatskom okrugu... Ogroman novać ćemo da uložimo", najavio je Vučić tom prilikom.

On je naglasio i da će ulaganje u infrastrukturu značiti mnogo i za investitore.

Predsednik se ovom prilikom ostvrnuo i na pitanje finansijske stabilnosti zemlje, istakavši da dinar ima istu vrednost već osam godina, što nikada nije bio slučaj u srpskoj istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: