Ruski trgovinski lanac stiže u Srbiju, otkriven datum otvaranja prvog objekta

Ruski trgovinski lanac Mere prvi market će otvoriti pre nove godine u Batajnici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, Syda_Productions
Ilustracija: Depositphotos, Syda_Productions

Do početka februara planira otvaranja u još četiri grada u Srbiji, rekla je Tanjugu Antonela Bijelić Milojica iz te kompanije.

"U pitanju su marketi koji su osmišljeni u Rusiji što ne znači da ćemo striktno prodavati rusku robu. Naši marketi imaju poseban sistem prodaje. Okrenuti su malim proizvođačima kako bi kupcima pružili najbolje cene", rekla je Bijelić Milojica.

Navela je da će cene biti niže od tržišnih i za 20, pa i 30 procenata, što će se videti već 25. decembra kada će biti prvo otvaranje.

"Možemo reći da smo mi neka mešavina Lidla i Metroa, ali svakako da nismo tipični konkurenti zato što diskaunt marketi tek sa dolaskom marketa Mere dolaze u Srbiju", objasnila je ona.

Mere su evropski brend, a ista kompanija u Rusiji ima više do 2.000 prodavnica pod imenom Semafor.

Prisutni su u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, Belorusiji i Kazahstanu.

"Od 2015. godine Mere se pojavljuje i na tržištima Evrope, a naši marketi uspešno rade u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji. Sledeće godine sprema se otvaranje marketa i u Češkoj, Italiji, Austriji i Španiji. Nadamo se uspešnom razvoju mreže u Srbiji i dalje u regionu Balkana", istakla je Bijelić Milojica.

Dodala je da Mere ne nastupaju otvarajući u istom trenutku više marketa na jednom tržištu.

"Naši menadžeri uveliko rade, i kako se pronađe odgovarajući objekat, on bude adaptiran i tako otvoren. Ovde nam je prvi objekat u Batajnici, krajem januara biće otvaranje objekata u Subotici i Kruševcu, a početkom februara planiramo otvaranja u Kraljevu i Vršcu", rekla je ona.

Kako naglašava, Mere se kao diskaunt marketi ne rasipaju pri ulaganju pa je deo ulaganja u objekat od strane tog trgovinskog lanca, a deo ulaže vlasnik objekta.

Ona ističe da dolazak lanca marketa Mere znači veći plasman ruske robe u Srbiji, ali će taj lanac, u početnoj fazi, prilično fokusiran na rad sa malim srpskim proizvođačima.

"To je jako važno kako za njih tako i za naše kupce da se upoznaju možda sa nekom novom robom koju možda nisu u velikim trgovačkim lancima koji posluju u Srbiji imali mogućnosti da upoznaju. A ruske robe će biti sigurno od januara", rekla je Bijelić Milojica.

Kazala je da će biti robe i iz drugih država koja se prodaje i u ostalim marketima ovog lanca širom Rusije i Evrope.

"Mere će biti i mogućnost malim proizvođačima iz Srbije da svoju robu plasiraju preko ovog lanca gde god on posluje ako se njima samima dopadne saradnja sa nama", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 189 idi na stranu