Novo radno vreme: "Ako ste kod zubara do 18:10, to je problematično u jednom slučaju" VIDEO

Nove mere, koje je propisala Vlada, od danas su na snazi i trajaće narednih deset dana.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

08:40

Novo radno vreme:
Foto: Printskrin, TV Prva

Tako se do 3. decembra ograničava radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova), kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću i oni neće raditi od 18.00 do 5.00 časova narednog dana.

Ovom Uredbom izmenjeni su neki članovi prethodne uredbe tako da je ostalo da prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21 do 5.00 sati. Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja, navodi se u Uredbi.

Beogradske zelene pijace u sastavu JKP "Gradske pijace" radiće uobičajeno od 06 do 19 časova u cilju omogućavanja snabdevanja zdravim i visokokvalitetnim namirnicama, saopštilo je preduzeće. Otvoreni tržni centar radi po zimskom režimu rada, svakog dana izuzev ponedeljka, i to od 08 do 16 časova. U skladu sa novim merama Vlade Srbije, pijace koje se nalaze u zatvorenom prostoru radiće po izmenjenom režimu.

Pijaca Palilula radiće od 07 do 18 časova, dok će pijaca TC Novi Beograd raditi od 06 do 18 časova. Supermarketi koji se nalaze u sklopu pijaca Palilula i TC Novi Beograd radiće takođe do 18 časova, stoji u saopštenju.

Prema rečima gradskog sekretara za vanredne situacije u Beogradu, Darka Glavaša, komunalna milicija i Sekretarijat za inspekcijske poslove kontrolisaće pre svega sprovođenje ličnih zaštitnih mera, to jest nošenje maske.

"Grad Beograd neće vršiti kontrolu broja lica u autobusu", rekao je Glavaš gostujući na TV Prva.

Kako je ocenio, sve veći proj privrednih subjekata se pridržava propisanih mera.

"Shvatili su i oni. Ukoliko se razboli neko od gostiju vi ćete i dalje nastaviti da poslujete, ali ako vam se razboli osoblje, to je onda malo teže za vas", poručio je.

On je podsetio da se od danas od 18 časova zatvaraju tržni centri, osim prodavnica široke potrošnje koje rade u tržnim centrima.

"Zatvaraju se i kafići, restorani, klubovi u 18 časova. Do 21 časa praktično rade svi ostali", naglasio je.

Na pitanje da li, na primer, ako neko završi pregled kod zubara u 18:10 sati, to znači da je zubar prekoračio svoje radno vreme, sagovornik TV Prve rekao je da to nije slučaj osim ukoliko nije radio u tržnom centru.

"Svi koji rade u tržnom centru moraju da završe svoje poslovanje do 18 časova, a ostali do 21 čas. Takođe, klubovi, restorani i slično se zatvaraju u 18 časova", podsetio je Glavaš.

Za više detalja pogledajte video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: