"Ko je video spomenik - video ga je"; Monument Stefanu Nemanji uskoro će biti zaklonjen VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govorio je danas o radovima na Savskom trgu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2020.

14:27

Foto: Printskrin, TV Prva

"Skele dostižu visinu spomenika, što znači da će u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana spomenik biti zaklonjen do njegovog otkrivanja. Ko je video spomenik - video ga je. Tek na otkrivanju ćemo ga videti onako kako će izgledati", kazao je Vesić.

On je objasnio da se monument pokriva da bi bio zaštićen od svih vremenskih promena.

"Spomenik neće biti baš u ovoj boji u kojoj je sada, malo će biti drugačiji. Biće završeno i sve oko spomenika - rasveta, staklo, fontana... Tako da kada spomenik bude otkriven biće jedinstven u svetu", rekao je zamenik gradonačelnika.

Očekuje se, dodao je, da će do sredine januara biti završeni svi radovi na trgu, osim jednog dela gde se postavljaju kamene kocke i čeka da se završe radovi na crpnoj stanici.

"To je najveća kanalizaciona crpna stanica u Beogradu. Biće gotova do decembra i tada će biti priključena. Potom će moći da se urade tramvajske šine", napomenuo je i podsetio da je pušten automobilski saobraćaj iz Savske ulice prema Nemanjinoj.

To će, prema njegovim rečima, biti najveći pešački trg u prestonici sa više od 30.000 kvadrata.

Detaljnije pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: