Do kraja godine u MUP bez uplatnice: Stiže i 300 novih usluga eUprave

Beograd -- Realizacija usluga koje su u nadležnosti MUP-a do kraja godine trebalo bi da se omogući bez dostavljanja uplatnica, odnosno dokaza o uplati.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, rmackayphoto
Foto: Depositphotos, rmackayphoto

To je najavio direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je na sednici Saveza za eUpravu NALED-a rekao da se na tome radi i da je ideja da se do kraja godine to omogući za usluge MUP-a, a potom i ostale usluge.

"Radimo sa MUP-om intenzivno da se građanima omogući da odu na šalter a da se ne donosi taj čuveni 'peti primerak', dokaz o generisanju svake uplatnice jer je poziv na broj važan da bi znali da li je neko izvršio uplatu. Integracijskim štemima sigurno ćemo do kraja godine to omogućiti najpre za usluge MUP-a, a onda i za sve ostale ", rekao je Jovanović.

On je dodao da će fokus u narednom periodu biti realizacija veoma važnih infrastrukturnih projekata koji će dovesti do bržeg razvoja eUprave u Srbiji.

Među njima je povezivanje lokalnih samouprava na jedinstvenu informacionu-komunikacionu mrežu eUprave i uspostavljanje ePisarnice i eArhive, kako bi se u potpunosti digitalizovao rad javne uprave, odnosno kako bi se omogućili prijem, izrada i čuvanje elektronskih dokumenata.

Jovanović je kazao da će Kancelarija do 2022. godine nastojati da uspostavi novih 300 usluga eUprave ili mUprave, koje će redovno koristiti najmanje milion i po građana i privrednika, čime će se izbeći odlasci na šaltere i podnošenje papirne dokumentacije.

strana 1 od 169 idi na stranu