"Izbegli smo najcrnji scenario"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da smo se izborili sa najtežim posledicama kovida 19 i izbegli najcrnji scenario.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC
Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

On je poručio i da je budžet stabilan, kao i makroekonomska situacija.

"Čekamo kraj godine i siguran sam da ćemo i dalje imati brojeve koji se odnose na još manju nezaposlenost i sigurno i na stopu rasta BDP koja će biti među tri prve u Evropi", rekao je Mali novinarima nakon obilaska firme Visaris koja se uključila u program "Moja prva plata" namenjem mladima sa završenom srednjom školom i fakultetom.

Podsetio je da je uloženo 5,8 milijardi evra kako bismo se izborili i umanjili negativne posledice kovida 19.

"Podsetiću vas, i pet minimalnih zarada i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i Fond za razvoj i garantna šema i 100 evra koje smo isplatili svakom punoletnom građaninu u Srbiji", rekao je Mali.

Naglasio je da je sve to omogućilo da Srbija izbegne taj najcrnji scenario koji se može videti u velikom broju drugih zemalja, gde su milioni ljudi ostali bez posla, a fabrike su zatvorene.

"Toga u Srbiji nema. U ovom trenutku u drugom kvartalu imali smo rekordno nisku stopu nezaposlenosti 7,3 odsto, ali ni sa tim nismo zadovoljni", rekao je Mali.

Naveo je da je upravo zbog toga program Moja prva plata usmeren ka tome da oni koji do sada nisu imali nikakvo radno iskustvo to prvo iskustvo i steknu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu