Nakon 15 godina u stečaju: Srbin iz Amerike za 45 miliona dinara kupio selo FOTO

Milivoje Đorđević, biznismen iz Feniksa u Arizoni, poreklom iz Ivanjice, kupio je za 45 miliona dinara turističko neselje "Anđelija Mišić" na Suvoboru.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.08.2020.

13:56

Nakon 15 godina u stečaju: Srbin iz Amerike za 45 miliona dinara kupio selo FOTO
Foto: Rina

Turističko naselje u selu Koštunići palo je u stečaj pre više od deset godina.

Preduzeće je kao pravno lice prodato metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda i njihovo poboljšanje tokom postupka, a saglasnost na prodaju danas je dao Odbor poverilaca u Beogradu, u kome većinski udeo ima preduzeće "Jugoimport SDPR".

Saglasnost je bila neophodna, kako je na prodaji u Privrednom sudu u Čačku nedavno saopštila stečajna upravnica Gordana Hadžić iz Gornjeg Milanovca, zbog toga što je ponuđena svota manja od 50 odsto procenjene vrednosti.
Foto: Rina
Ovlašćena agencija "Olimpija" iz Užica procenila je da likvidaciona vrednost "Anđelije Mišić" iznosi 179,3 miliona dinara ili 1,5 miliona evra.

Najvrednija imovina jeste hotel "Milica i Panajota" u izgradnji (102 miliona dinara), a zatim fabrika džakova (17,8), vila "Suvoborka" (15,4), Etno-kuća (14,5) i restoran "Ravna gora" (5 miliona), dok je vrednost zemljišta u posedu stečajnog dužnika procenjena na 11,9 miliona dinara.

Inače, Đorđević u svom posedu ima lanac od četiri hotela od kojih jedan "Park" u Ivanjici i veliki broj apartmana ali će, ukoliko njegova ponuda bude prihvaćena, morati da uloži višestruko veći iznos kako bi veliko odmaralište bilo spremno da primi posetioce.
Foto: Rina
Ovo lepo turističko naselje osnovano je 1999. godine ugovorom između našeg "Jugoimport - Atera" i kompanije "Hajtek difens epe" iz Atine.

Đorđević je, inače, danas kupio i naselje "Prilički kiseljak" u Prilikama kod Ivanjice, u stečaju, po ceni od 4,1 miliona dinara. To je saopštio njegov pravni zastupnik Miodrag Aleksić, advokat iz Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: