"Ulagaćemo još više u Er Srbiju, osam aviona pomoći Italiji"

"Ulagaćemo još više u Er Srbiju jer sada nema tehničkih smetnji", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas na aerodromu "Nikola Tesla".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.04.2020.

12:37

Foto: Tanjug, Zoran Zestic

"Evropska unija dozvoljava sada i državnu pomoć avio-kompanijama", kazao je Vučić

Prema njegovim rečima, zaposleni Er Srbije ne moraju da brinu za svoj posao i plate, jer će država pomoći kompaniji, rekao je Vučić prilikom slanja medicinske opreme za borbu protiv covida-19 Italiji.

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje otpremanju medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa koju Srbija donira Italiji.

Vučić je rekao da Srbija šalje ukupno osam aviona u Italiju.

"Danas šaljemo 4, sutra 2, prekosutra još dva", rekao je Vučić.

On je naveo da je Italija prva pomogla Srbiji za vreme poplava. Prema njegovim rečima, Italija zapošljava oko 10.000 Srba. "Mnogi žive od tih plata", rekao je Vučić.

Dodao je da je Italija sada u užasno teškoj situaciji.

"Mi smo se snašli, kupili opremu, danas imamo dovoljno za sebe. Ono što nam trenutno nije neophodno daćemo italijanskim prijateljima", rekao je on.
View this post on Instagram

"Italija zapošljava desetine hiljada ljudi u Srbiji. Danas mislimo da imamo dovoljno opreme za sopstvene potrebe i smatramo da je važno da damo pomoæ i podršku našim italijanskim prijateljima. Ukupno osam aviona pomoæi šaljemo našoj italijanskoj braæi! Italija je uvek pružala neskrivenu podršku Srbiji na evropskom putu. Naš je posao da tako bliskom narodu, narodu koji voli Srbiju pružimo podršku u ovom teškom trenutku. Ovo je deo evropske solidarnosti, naša prilika da kažemo veliko hvala za sve što su èinili za naš narod. Živelo prijateljstvo Srbije i Italije." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vuèiæ prisustvuje otpremanju medicinske opreme neophodne za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19, koju Republika Srbija donira Republici Italiji.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: