Domaća proizvodnja: Predstavljena nova balistička oprema za "Kobre"

Beograd -- Pripadnici "Kobri" opremljeni su svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Naglasio je da je sva njihova oprema proizvod domaće pameti.

Aleksandar Vulin je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba VS general-majora Petra Cvetkovića prisustvovao predstavljanju nove zaštitne balističke opreme pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane čini sve da pripadnici "Kobri" budu opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima, da se ne stide ni jedne druge slične jedinice na svetu, da se unapredi i njihov materijalni položaj, kao i da se proces unapređenja njihovih tehničkih potreba privede kraju i neprekidno unapređuje.

"Pripadnici bataljona su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi. Posebno sam ponosan što su sva njihova zaštitna oprema i njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Reč je o ljudima koji se biraju po posebnom principu, posebnom kriterijumu", naglasio je Vulin.

Komplet zaštitne balističke opreme obuhvata zaštitni balistički prsluk, nosač balističkih ploča, zaštitnu balističku kacigu, štitnike za kolena i laktove, opasač sa futrolama za nošenje svih elemenata naoružanja i opreme, zaštitne balističke naočare i rukavice.

Prema rečima komandanta bataljona potpukovnika Gorana Colića, u okviru opremanja Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom u proteklom periodu i bataljon "Kobri" opremljen je zaštitnom balističkom opremom.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu