Srbija

Utorak, 05.11.2019.

12:18

Beogradski metro u budžetu za 2020: Za početak gradnje kredit 580 miliona evra

Vlada Srbije, kako se vidi iz predloga budžeta za 2020, namerava da se zaduži ukupno 580 miliona evra kako bi počela projekat gradnje metroa u Beogradu.

Izvor: Večernje novosti

Beogradski metro u budžetu za 2020: Za početak gradnje kredit 580 miliona evra
Foto: Depositphotos/PinkBadger

Kada je reč o kapitalnim projektima koji su stigli do realizacije, u narednoj godini iz republičke kase na njih će se utrošiti 198,9 milijardi dinara, pišu "Večernje novosti".

Najviše poslova naručiće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - u vrednosti od 67 milijardi dinara.

Značajne investicije u narednoj godini planira i Ministarstvo unutrašnjih poslova - na kapitalne projekte će biti utrošeno nepunih 11 miliijardi dinara. Od toga je četiri milijarde dinara planirano za obnavljanje i modernizaciju helikopterske flote.

Nepažljive vozače sigurno neće obradovati činjenica da MUP ulazi u drugu fazu video-nadzora u saobraćaju, na koju će biti potrošeno 1,67 milijardi dinara. Oko 200 miliona dinara treba da bude uloženo u osavremenjavanje voznog parka i popravku vozila Direkcije policije.

Ministarstvo finansija će rasporediti 17,2 milijarde dinara namenjenih kapitalnim investicijama. U taj zbir ulazi blizu 13,2 milijarde dinara namenjenih eksproprijaciji zemljišta na kome će se graditi kapitalni projekti.

Uprava carina planira 309 miliona dinara za gradnju graničnog prelaza Gostun i 268 miliona za gradnju carinske ispostave na Gradini.

Informacioni sistem poreznika modernizovaće se za 467 miliona dinara, dok će modernizacija uprave za trezor koštati 1,76 milijardi dinara.

Nepunu milijardu dinara Ministarstvo spoljnih poslova uložiće u važne projekte. Gradnja diplomatsko-konzularnog predstavništva u glavnom gradu Australije koštaće 32 miliona dinara. Po skoro istoj ceni, za 30 miliona dinara gradiće se predstavništvo u Sarajevu. U njega će se međutim ulagati i 2021. godine - 45 miliona dinara.

Od saobraćajne infrastrukture, najviše novca otići će na gradnju mađarsko-srpske železnice – 14,6 milijardi dinara. Skoro 5,3 milijarde ide na put Preljina-Požega, a četiri i po milijarde dinara na pravac Pojate-Preljina.

Proširenje „Luke Smederevo“ koštaće 3,3 milijarde dinara, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

19 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

23 h

Podeli: