Neće biti više gužvi: Ova petlja biće početna tačka na auto-putu "Miloš Veliki"

Beograd -- Od decembra više neće biti gužvi na Obrenovačkom putu. Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put "Miloš Veliki" će se uključivati sa petlje Surčin.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA Laurent Gillieron
Foto: EPA Laurent Gillieron

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sutra će javnosti pokazati mesto na kome će se od decembra vozači uključivati na put i isključivati sa auto-puta Miloš Veliki.

Ona će obići radove na petlji Surčin koja se nalazi na obilaznici oko Beograda. Petlja Surčin je jedna od ključnih tačaka Miloša Velikog i nalazi na nekoliko minuta vožnje od auto-puta Beograd – Zagreb i na nekoliko minuta od Ostružničkog mosta. Danas se na auto-put Miloš Veliki vozači uključuju u Bariču, i isključuju se na istom mestu, što stvara velike gužve na Obrenovačkom putu. Od decembra petlja Surčin postaje početna tačka na "Milošu Velikom" svima koji putuju za Čačak iz Beograda.

Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirčetić
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirčetić

Sa petlje Surčin početkom sledeće godine počeće i gradnja auto-puta ka Novom Beogradu. Kada i ova denoca bude završena, na auto-put Miloš Veliki vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice, odnosno sa Bulevara Jurija Gagarina.

Nova deonica od Surčina do Obrenovca auto-puta Miloš Veliki duga je 17,6 kilometara. Na ovoj deonici je i novi most preko Save i Kolubare dug 1,5 km, kao i petlja Obrenovac, a ukupna vrednost je 208 miliona evra. Radove izvodi kineska kompanija CRBC i završiće ih sredine decembra.

strana 1 od 186 idi na stranu