Neće biti više gužvi: Ova petlja biće početna tačka na auto-putu "Miloš Veliki"

Od decembra više neće biti gužvi na Obrenovačkom putu. Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put "Miloš Veliki" će se uključivati sa petlje Surčin.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

15:20

Neće biti više gužvi: Ova petlja biće početna tačka na auto-putu
Foto: EPA Laurent Gillieron

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sutra će javnosti pokazati mesto na kome će se od decembra vozači uključivati na put i isključivati sa auto-puta Miloš Veliki.

Ona će obići radove na petlji Surčin koja se nalazi na obilaznici oko Beograda. Petlja Surčin je jedna od ključnih tačaka Miloša Velikog i nalazi na nekoliko minuta vožnje od auto-puta Beograd – Zagreb i na nekoliko minuta od Ostružničkog mosta. Danas se na auto-put Miloš Veliki vozači uključuju u Bariču, i isključuju se na istom mestu, što stvara velike gužve na Obrenovačkom putu. Od decembra petlja Surčin postaje početna tačka na "Milošu Velikom" svima koji putuju za Čačak iz Beograda.
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirèetiæ
Sa petlje Surčin početkom sledeće godine počeće i gradnja auto-puta ka Novom Beogradu. Kada i ova denoca bude završena, na auto-put Miloš Veliki vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice, odnosno sa Bulevara Jurija Gagarina.

Nova deonica od Surčina do Obrenovca auto-puta Miloš Veliki duga je 17,6 kilometara. Na ovoj deonici je i novi most preko Save i Kolubare dug 1,5 km, kao i petlja Obrenovac, a ukupna vrednost je 208 miliona evra. Radove izvodi kineska kompanija CRBC i završiće ih sredine decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: